ΠΑΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΚΑΝΤΖΑΛΟΙ!

Ήρθαν οι Καλικάντζαροι – Λυκοκάντζαροι!  
Τριχωτοί… Λιγδεροί…  άγριοι και πολύ – πολύ κουτοί!

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το πρόγραμμα “Παγανοί και Καρκάνζταλοι”, ελληνικά λαϊκά χριστουγεννιάτικα παραμύθια με την παραμυθού Σάσα  Βούλγαρη. Θρύλοι και παραδόσεις για πλάσματα του Κάτω Κόσμου, που μια φορά το χρόνο βγαίνουν για να μας συναντήσουν…

Οι καλικάντζαροι δεν είναι πάντα αστείοι! Είναι άγριοι, τρομακτικοί,
αλλόκοτοι και λιγδεροί. Άλλοτε είναι θεόρατοι κι άλλοτε μια σπιθαμή.
Αλλά είναι πάντα πεινασμένοι, πάντα έτοιμοι για καυγάδες,
μαγαρισιές, χαλασιές και βρωμίσματα.
Έχουν πάρα πολλά ονόματα, το ένα πιο περίεργο από το άλλο!
Κι αυτό δεν είναι το χειρότερο!
Το χειρότερο είναι να ιδεί κανείς πως μοιάζουν!
Μοιάζουν….

Αλλά αυτό δεν θα το μάθετε εδώ! Όποιος θέλει να ακούσει πως μοιαζουν οι καλικάντζαροι δεν έχει παρά να έρθει να το ακούσει από το στόμα μιας πραγματικής παραμυθούς!

b_9387_photo-5_web

Info: Η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται ιστορίες για τους Καλικαντζάρους από το 1993. ‘Ενα μεγάλο μέρος αυτών των ιστοριών, της παραδόθηκε από τη μάνα τη γιαγιά και τον παππού της, από τα παιδικά της χρόνια σε ένα χωριό της Καρδίτσας, με το ωραίο όνομα Φίλια. Η αφηγήτρια ιστορεί τις παλιές αυτές παραδόσεις, με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, με ένα πλούτο φωνητικών αυτοσχεδιασμών και λαρυγγισμών που ζωντανεύουν παραστατικά τις ανακατωσούρες που προκαλούν τα καταχθόνια παγανά.

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ:
Στις 22, 29 Δεκεμβρίου και στις 5 Ιανουαρίου στις 18.00 το απόγευμα

ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι η ώρα που κυκλοφορούν οι Καλικάντζαροι!!!!

Εισιτήρια: 8€ κανονικό/ 6€ για group άνω των 10 ατόμων

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος
ΑΘΗΝΑ

poster ______ 1

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν για το 2014. H SCBWI Greece, το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης για το Παιδικό Βιβλίο SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators) προτείνει την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη ως την ελληνίδα υποψήφιο για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award για το 2014. Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται επαγγελματίας αφηγητής για το βραβείο ALMA.

Leave a Reply