Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Το Atelier Σπύρου Βασιλείου διοργανώνει κάθε Κυριακή το “Εργαστήρι μικρών καλλιτεχνών”, ένα εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών!

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, από τις 12.15 μέχρι τις 13.45, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εικαστικό εργαστήρι του 2ου κύκλου, με θέμα “Η Ορχήστρα των Χρωμάτων”.

Τα παιδιά θα μελετήσουν το πιο μουσικό έργο του Σπύρου Βασιλείου, την Ορχήστρα! Παράλληλα, θα γνωρίσουν και έναν άλλο σπουδαίο καλλιτέχνη της παγκόσμιας Σύγχρονης Τέχνης, τον Henri Μαtisse. Θα συγκρίνουν τις τεχνικές των δύο καλλιτεχνών, θα βρουν τις ομοιότητες και τις διαφορές. Ό,τι θα ανακαλύψουν, θα αποτελέσει έμπνευσή τους. Για άλλη μία φορά θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι όπου θα μεταφέρουν έναν πίνακα του Σ. Βασιλείου σε τρισδιάστατη μορφή. Επίσης, θα μάθουν τεχνικές της Γλυπτικής και της Κεραμικής.  Τέλος, θα χρησιμοποιήσουν πηλό, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους ανθρώπινες μορφές σε μια ξεχωριστή Ορχήστρα.

*Η δραστηριότητα θα υλοποιηθεί σε δύο συνεχόμενες Κυριακές.

Δηλώστε συμμετοχή:
τηλ. 210 9231502 και ηλεκτρονικά στο [email protected]
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

sv128-250x313

Το Εργαστήρι Μικρών Καλλιτεχνών θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, 12.15-13.45, από την εικαστικό Μαρία-Άννα Κολλύρη. Οι μικροί μας καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις και να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, καθώς και να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές όπως είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, η σκηνογραφία, το κολάζ κ.α. Αφετηρία των θεματικών ενοτήτων στις οποίες θα συμμετέχουν οι μικροί μας φίλοι είναι το πολύμορφο και πολυάριθμο έργο του καλλιτέχνη Σπύρου Βασιλείου. Σκοπός είναι η βιωματική γνωριμία των παιδιών τόσο με το έργο του Βασιλείου όσο και με άλλων σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης τέχνης.

Κόστος ανά μάθημα: 8€ – Μηνιαίο πακέτο: 24€

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
Atelier Σπύρου Βασιλείου | Γουέμπστερ 5Α, 117 42, Ακρόπολη
www.spyrosvassiliou.org

Leave a Reply