ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, βρέφη από 10 μηνών και νήπια ανακαλύπτουν τη μουσική με δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα τον Σεπτέμβριο!  

Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, η ενασχόλησή μας με τη μουσική πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα στον κύκλο της ζωής μας. Η μουσική μάς γεμίζει ευχαρίστηση και χαρά, ενώ καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και ενισχύει την ανάπτυξη της νοημοσύνης και της κοινωνικότητας. Εάν θέλετε το παιδί σας να πάρει από την αρχή όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, δεν έχετε παρά να το φέρετε σε επαφή με τη μουσική. ΔΕΝ είναι πολύ νωρίς.

Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας μπορούν να ενταχθούν στα τμήματα των συστημάτων της  Yamaha:  Robbie (από 10 έως 22 μηνών), Teddy (από 22 μηνών έως 4 ετών), Junior Music Course (από 4 έως 6 ετών), Junior Step Fundamental Course (από 6 έως 8 ετών), στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και τα παραρτήματά του, αφού πρώτα παρακολουθήσουν ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.  

Οι γονείς που θα προσφέρουν στα παιδιά τους το προνόμιο να συμμετέχουν στο σύστημα “Robbie” θα δουν θετικότατα απτά αποτελέσματα, όπως, μεταξύ άλλων, πιο ήρεμο ύπνο και αλματώδη ανάπτυξη της συναισθηματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς του βρέφους.

Τα μέλη της ομάδας “Teddy” διασκεδάζουν, συνεργάζονται, υπακούν σε κανόνες, προχωρούν με άνεση και ταχύτητα από το ένα στάδιο ανάπτυξης στο επόμενο και προσαρμόζονται ευκολότερα στην οικογένεια του παιδικού σταθμού. Από την τρυφερή αυτή ηλικία γνωρίζουν, αφομοιώνουν και αγαπούν τη μουσική.

Στο “Junior Music Course” κύριο εργαλείο εκμάθησης είναι το πληκτροφόρο όργανο, το οποίο προσφέρει αρκετά εκπαιδευτικά πλεονεκτήματα όπως η συγκεκριμένη θέση της νότας και η σταθερή τεχνική παιξίματος. Ποικίλα μουσικά ακούσματα οξύνουν τη μουσική ευαισθησία των παιδιών ώστε να αναγνωρίζουν τις νότες και να βιώνουν το ρυθμό. Η φωνή τοποθετείται σωστά μέσα από το τραγούδι. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να παίξουν κομμάτια ρεπερτορίου και να νιώσουν την ευχαρίστηση της μουσικής έκφρασης και μαθαίνουν τη σημασία της πειθαρχημένης προσπάθειας. Ταυτόχρονα επιστρατεύεται η φαντασία και η δημιουργική τους ικανότητα. Η συμμετοχή ενός γονέα στο μάθημα παρέχει στο παιδί μεγαλύτερη ασφάλεια και παίζει αποφασιστικό ρόλο στην ενθάρρυνσή του να εκφραστεί και να εξελιχθεί. Πριν καλά-καλά μάθουν ανάγνωση και γραφή, τετράχρονοι μπόμπιρες μιλούν τη γλώσσα της μουσικής. Ξέρουν τις νότες, ξεχωρίζουν τους ήχους των οργάνων και τραγουδούν σωστά… Αυτό το μικρό θαύμα συντελείται καθημερινά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου εκατοντάδες παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών μαθαίνουν τα μυστικά της μουσικής μέσω του πρωτοποριακού συστήματος Junior Music Course. Στα πρώτα κιόλας μαθήματα, βλέπεις δειλά και διστακτικά παιδάκια, να μαθαίνουν την έννοια της συνεργασίας και να κάνουν φίλους λειτουργώντας μέσα σε ένα μουσικό σύνολο, να επιστρατεύουν τη φαντασία τους, να καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή τους, να μαθαίνουν στην πράξη τη σημασία της πειθαρχημένης προσπάθειας, να αγαπούν τη μουσική.

Το “Junior Step Fundamental Course” εισάγει τα παιδιά για πρώτη φορά στη μουσική, με κύριο εργαλείο εκμάθησης τα πλήκτρα. Οι δραστηριότητες του μαθήματος περιλαμβάνουν: τραγούδια με λόγια, σολφέζ (τραγούδι με νότες), παίξιμο στα πλήκτρα κομματιών ρεπερτορίου, με 2 χέρια με πιανιστικό τρόπο, παίξιμο συγχορδιών, ρυθμικά και μελωδικά Ensemble (παίξιμο σε ομάδες), θεωρία της μουσικής, μουσική ανάγνωση και γράψιμο στο πεντάγραμμο. Στο σύστημα δίνεται έμφαση στην καλλιέργεια της μουσικότητας και της ακουστικής ικανότητας, με διδακτικό τρόπο και υλικό κατάλληλο για τη συγκεκριμένη ηλικία. Σκοπός  είναι η συνολική μουσική εκπαίδευση και  η επιλογή της μουσικής ως μέσου έκφρασης.

11930890_837101926405216_8568629739209342289_o

Πού; Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο κέντρο της Αθήνας και στα παραρτήματά του στην Αγία Παρασκευή, το Αιγάλεω, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, τα Μελίσσια, τη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.

Πώς; Τηλεφωνώντας στο 210 3634000 για να κρατήσετε θέση σε δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα. 

Leave a Reply