Η ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΟ 104

“…τα πράγματα ανήκουν όχι σ’ όποιον λάχει
μα σ’ όποιον τα γνοιάζεται και χαίρεται που τα ‘χει…”

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πανέμορφο ΘΕΑΤΡΟ 104, η θεατρική εταιρία Λόγω Tέχνης και η ομάδα Vivido μας προσκαλούν από την Κυριακή 18 Οκτώβρη και κάθε Κυριακή στη βραβευμένη παράσταση  «Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες» σε σκηνοθεσία  Ακίνδυνου Γκίκα.

Μία πολύχρωμη διαδραστική παράσταση με κούκλες,  θέατρο, ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό, για παιδιά και για μεγάλους που παραμένουν παιδιά, με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία, βασισμένη στον «Κύκλο με την κιμωλία» Μπέρτολτ Μπρεχτ και την «χαμένη κούκλα» του Αλφόνσο Σάστρε  για παιδιά από 3  ετών και άνω.  Τα παιδιά γίνονται μέρος αυτής, την κατευθύνουν, βοηθούν τους ήρωες να βρούνε λύσεις και φυσικά … μαθαίνουν μουσική!

Ένα πλούσιο και κακομαθημένο κορίτσι, η Ροζίτα, πετάει την παλιά κούκλα της στο δρόμο. Εκεί τη βρίσκει και την περιθάλπει η μικρή υπηρέτρια, Πέπα, η οποία με τη βοήθεια του Τσαγκάρη την επισκευάζει και την ξανακάνει σαν καινούργια! Όταν η μαμά της Ροζίτας τη μαλώνει που πετάει τα παιχνίδια της, αυτή ξαναβγαίνει στο δρόμο να τη βρει. Την βρίσκει πλέον στην κατοχή της Πέπα, η οποία όμως την έχει αγαπήσει και αρνείται να την επιστρέψει. Τι θα γίνει στο τέλος; Ποια είναι η αληθινή μαμά της κούκλας μας; Στο ρόλο του αφηγητή υπάρχει  μια παράξενη Μπαλονού που ξέρει να διασκεδάζει τα παιδιά! Στο ρόλο του υποστηρικτή της Ροζίτας εμφανίζεται ο Πορτιέρης του σπιτιού της, με χαρακτηριστικά από γνώριμες φιγούρες παιδικών ηρώων, ενώ τη λύση δίνει ένας Παλιατζής που παίρνει το ρόλο του σοφού Σολομώντα. Το τέλος είναι απρόσμενο και το μυστήριο λύνεται… με τη βοήθεια του κοινού!

Ο Ακίνδυνος Γκίκας, έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, καθώς και τα μέλη του θιάσου έχοντας εργαστεί πάνω στο παιδικό θέατρο και έχοντας συναντήσει τόσο τις δυσκολίες του, όσο και την ευεργετική επίδραση του στους μικρούς μαθητές, δημιούργησαν αυτή την παράσταση με βασικό στόχο να προσφέρουν την πολιτιστική ποιότητα που έχουν ανάγκη τα παιδιά στα πλαίσια της ανάπτυξης της προσωπικότητας τους. Το έργο είναι γεμάτο από πολύτιμα κοινωνικά και ηθικά νοήματα που σκοπεύουν στην ψυχοπνευματική καλλιέργεια των παιδιών. Με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία,  γεμάτη από ανατροπές, εικόνες, ήχους, ζωντανή μουσική, τραγούδι, φαντασία, αγαπημένους ήρωες, κούκλες, και χορό, η παράσταση αποτελεί την καλύτερη πρόταση για παιδιά και για μεγάλους που … παραμένουν παιδιά!

002

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
Επιμέλεια κίνησης-χορογραφίες:  Ζωή Κολλάτου
Πρωτότυπη Μουσική / Διδασκαλία: Χρήστος Δρούζας
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Κρίκας, Λουκία Μάνδαλη
Κοστούμια: Μαρία Λίναρη
Φωτογραφίες: Δήμητρα Τριανταφύλλου
Παραγωγή: Εταιρία Λόγω Τέχνης 

Διανομή κατά σειρά εμφάνισης:

Μπαλονού: Κωνσταντίνα Μatwali Κουτουλάκη
Ροζίτα: Βάσια Λακουμέντα
Πέπα: Νικολάια Τριανταφύλλου
Τσαγκάρης: Δημήτρης «Πάπιας» Σκούρτης
Παλιατζής: Θέμης Αμοιρίδης
Πορτιέρης: Νίκος Κρίκας

001a

Σελίδα Facebook : https://www.facebook.com/ikouklapoueixeduomamades?fref=ts

Παραστάσεις: από 18 Oκτωβρίου 2015

Ώρα & μέρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Διάρκεια: 75 λεπτά

Είσοδος: 8 ευρώ, 5 ευρώ (για ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων, ομαδικά)

Ειδικές τιμές για σχολεία / Επικοινωνία για παραστάσεις στο θέατρο:  210 3455020, κιν. 694 0290312

Email:  vividotheatre@gmail.com

Διεύθυνση Θεάτρου 104 :  Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Leave a Reply