ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ & ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Με δύο διαδραστικές εκθέσεις εγκαινιάζει τη φετινή σεζόν ο 4ος όροφος του The Mall Athens, σε συνεργασία με επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς φορείς διεθνούς κύρους.  Από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και για τρεις μήνες, στον εκθεσιακό χώρο επιφάνειας 1.000 τ.μ., οι «Καπετάνιοι» και οι «Πειρατές», δύο δημοφιλείς διεθνείς εκθέσεις, ξεδιπλώνουν τα μυστικά της θάλασσας και με την βοήθεια των πιο σύγχρονων τεχνολογιών δίνουν ενεργό και δημιουργικό ρόλο σε μικρούς και μεγάλους! Από την εκμάθηση των κανόνων ναυσιπλοΐας και την αποκάλυψη των μυστικών της θάλασσας, μέχρι τον μαγικό κόσμο του animation, οι δύο εκθέσεις συνδυάζουν την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα.
Οι δύο εκθέσεις παρουσιάζονται στον ίδιο χώρο με κοινό εισιτήριο!
ΚαπετάνιοιΗ πρώτη έκθεση, οι «Καπετάνιοι», είναι μια παραγωγή του κορυφαίου Κέντρου Επιστημών της Φινλανδίας, “Heureka Science Center” και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Οι 21 διαδραστικοί σταθμοί αξιοποιούν τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και προκαλούν τον επισκέπτη να αποκτήσει εμπειρίες και γνώσεις γύρω από τη ναυπηγική, τη μηχανική, την πλοήγηση, τη λειτουργία των εμπορικών λιμανιών, την υποθαλάσσια αρχαιολογία, την ιστιοπλοΐα και πολλά άλλα.  Σημείο αναφοράς, η πισίνα μήκους 10 μέτρων με τα τηλεκατευθυνόμενα πλοία όπου ο επισκέπτης μπορεί να κυβερνήσει και να οδηγήσει στο λιμάνι ένα πλοίο, αφού πρώτα μάθει να ακολουθεί τους κανόνες της ναυσιπλοΐας.
Στη συνέχεια ξεπροβάλλουν οι «Πειρατές»! Από την blockbuster ταινία “The Pirates! Band of Misfits”. ΠειρατέςΗ έκθεση αυτή, που εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πριν από λίγους μήνες στο Birmingham και το Liverpool, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τα εντυπωσιακά σκηνικά και τις μαριονέτες της προτεινόμενης για Όσκαρ ταινίας που δημιούργησαν η Sony Pictures και η Aardman Animations (Chicken Run, Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit). Το κοινό καλείται να γίνει μέρος του πληρώματος των πειρατών μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως ή μεταμφίεση σε πειρατή και η ενεργός συμμετοχή στην ταινία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blue-screen! Και δεν είναι μόνο αυτά…  Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει τον κόσμο των πειρατών με το πειρατικό καράβι να δεσπόζει ανάμεσα στα υπόλοιπα αυθεντικά εκθέματα. Τέλος, ο επισκέπτης μπαίνει στον μαγικό κόσμο του animation μαθαίνοντας βήμα-βήμα πως σχεδιάζονται και «ζωντανεύουν» οι πρωταγωνιστές της ταινίας.

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ & ΠΕΙΡΑΤΕΣ- 2 διαδραστικές εκθέσεις με 1 εισιτήριο!
18 Οκτωβρίου 2013 – 19 Ιανουαρίου 2014
THE MALL ATHENS

Τιμή εισιτηρίου: €7 γενική είσοδος, €5 σχολεία
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-21:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-21:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 6197933
Τηλέφωνο επικοινωνίας για σχολεία: 6973 203245
Διοργάνωση: Show Up

Leave a Reply