ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη ενός από τα πιο γνωστά Summer Camp της πόλης, το Τaλκ μίλησε με τη μοναδική Στέλλα Φραγκούλη, τη δασκάλα, περιβαλλοντολόγο (και όχι μόνο, αλλά δεν μας φτάνει ο χώρος για να απαριθμήσουμε τις ιδιότητές της), τον άνθρωπο, δηλαδή, που βρίσκεται πίσω από το Μουσείο Πειραμάτων!

stella fragouli

Summer Camp για μικρούς επιστήμονες! Τι μαθαίνουν τα παιδιά κάθε καλοκαίρι στο Μουσείο Πειραμάτων; Κάθε καλοκαίρι στο Μουσείο Πειραμάτων ξεκινά ένα summer camp ειδικά για μικρούς επιστήμονες. Ο στόχος αυτού του διαφορετικού camp δεν είναι απλά η απόκτηση γνώσεων, αλλά η συμμετοχή σε μία αληθινή επιστημονική εμπειρία. Οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν να ερευνούν, να ανακαλύπτουν, να απαντούν σε επιστημονικά ερωτήματα. Πάνω απ’όλα, όμως, αντιλαμβάνονται ότι οι επιστήμες μπορούν να γίνουν πραγματικά διασκεδαστικές.

Ποιες θεματικές ενότητες περιέχει το camp σας και τι θα περιλαμβάνει περίπου η καθεμιά από αυτές; Κάθε ημέρα στο summer camp του Μουσείου Πειραμάτων είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Το πρωί ξεκινάμε φυσικά με πειράματα από μία διαφορετική επιστήμη κάθε φορά: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Τεχνολογία και Οικολογία. Η ημέρα μας συνεχίζει με παιχνίδια δράσης στη φύση, επιστημονικές κατασκευές, που θα πάρουμε στο σπίτι μας, αλλά και δραστηριότητες θεατρικής αγωγής και έκφρασης,

Έχετε δράσεις και εκτός Μουσείου; Κι αν ναι, πού θα πάτε και τι θα κάνετε; Καλοκαίρι, χωρίς βόλτες δεν γίνεται! Καθημερινά επισκεπτόμαστε το κοντινό μας άλσος όπου παίζουμε από ποδόσφαιρο, έως και περιβαλλοντικά παιχνίδια, από τοξοβολία έως και μετρήσεις μετεωρολογίας. Όμως, η έκπληξη κάθε εβδομάδας, που όλα τα παιδιά περιμένουν, είναι και η πιο μακρινή εκδρομή, που διοργανώνεται και περιλαμβάνει ακόμη πιο περιπετειώδεις δραστηριότητες.

Τα παιδιά τελειώνουν συνήθως κουρασμένα και μπουχτισμένα τη σχολική χρονιά! Πώς καταφέρνετε να τους κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον και να μην τα… ταλαιπωρήσετε; Είναι  αλήθεια πως συχνά το φορτωμένο πρόγραμμα του χειμώνα γεμίζει το μυαλό των παιδιών με πληροφορίες, ασκήσεις, λόγια και θεωρία στα χαρτιά. Το Μουσείο Πειραμάτων όμως είναι ένας χώρος δράσης και πειραματισμού. Και όπως ξέρουμε πείραμα σημαίνει δοκιμή! Ευφάνταστα υλικά, απίθανα πειράματα, χρωστικές ουσίες, επιστημονικά όργανα, δοκιμαστικοί σωλήνες και ό,τι φαντάζεται ένας μικρός επιστήμονας θα το βρει στο καλοκαιρινό Μουσείο Πειραμάτων.

Με το φαγητό των μικρών επιστημόνων μας τι γίνεται; Με το φαγητό δεν κάνουμε πειράματα! Τρώμε όλοι μαζί υγιεινό πρωινό και κολατσιό για να πάρουμε δυνάμεις. Το μεσημεριανό φαγητό όμως θα χρειαστεί να το φέρουμε από το σπίτι μας.

Διοργανώνετε καλοκαιρινό Camp για 6η χρονιά! Τι σας έχει διδάξει η μέχρι τώρα εμπειρία σας; Η διοργάνωση ενός ημερήσιο camp είναι πραγματικά ένα project, που απαιτεί φαντασία, γνώσεις, αλλά πρωτίστως υπευθυνότητα ως προς την ασφάλεια των παιδιών ανά πάσα στιγμή. To θέμα του δικού μας summer camp μπορεί να είναι τα πειράματα, αλλά η ψυχή του είναι οι άνθρωποι. Οι εκπαιδευτικοί του Μουσείου εξασφαλίζουν, εκτός από την πρωτότυπη επιστημονική ψυχαγωγία, ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον για όλα τα παιδιά. Ιδιαίτερα μας χαροποιεί, όταν βλέπουμε τους μικρούς μας εφευρέτες να συναντούν τους παλιούς τους φίλους και να βρίσκουν νέους, καθώς το καλοκαιρινό μας ραντεβού ανανεώνεται κάθε χρόνο.

1044656_595459363819265_1085392774_n

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στα 2107210105 και 2107610038 (καθημερινές 09:00 – 17:00).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

http://www.mouseiopeiramaton.gr/camp_mouseiopeiramaton/

Επισκεφτείτε και τη Facebook σελίδα Μουσείο Πειραμάτων – fan page!

Μουσείο Πειραμάτων, Σιβρισσαρίου 6, Καισαριανή

Leave a Reply