Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Γιατί να γιορτάζουμε την Άνοιξη; Γιατί να την τραγουδάμε; Ποια είναι η σημασία της και ποια τα έθιμα γύρω από αυτή την εποχή; Ποιες αλλαγές προκαλεί ο ερχομός της Άνοιξης στη φύση γύρω μας αλλά και στην ψυχή του καθενός από εμάς; Ξέρετε τα κάλαντα της Άνοιξης, τα «χελιδονίσματα»;
Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε μια μεγάλη γιορτή στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού ( γύρω από την Μονή Καισαριανής), για να χαρεί όλη η οικογένεια μαζί τον ερχομό της Άνοιξης, μέσα από ιστορίες, παιχνίδια και παραδόσεις που κοντεύουν να χαθούν! Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στις 11:00 το πρωί, στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής. Εκεί θα τους υποδεχθούν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη, οι οποίες θα συντονίσουν τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες. Η γιορτή θα ξεκινήσει με μια ανοιξιάτικη ιστορία γύρω από τη βλάστηση και την αναγέννηση της φύσης. Η  κάθε οικογένεια θα διακοσμήσει το δικό της γλαστράκι, όπου και θα φυτέψει βολβούς για να τους πάρει και να τους φροντίσει στο σπίτι.  Όλοι μαζί θα απολαύσουν ένα τσάι από ανοιξιάτικα βότανα του βουνού και στη συνέχεια, μαζί με τη μουσικοπαιδαγωγό κα Τέτη Αιβατζίδου, η κάθε οικογένεια θα στολίσει τη δική της «χελιδόνα», μαθαίνοντας και τραγουδώντας τα κάλαντα της Άνοιξης. Έτσι, με τα «χελιδονίσματα» και το τραγούδι μικρών και μεγάλων θα κλείσει η ανοιξιάτικη γιορτή στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού. Ελάτε κι εσείς σε μια οικογενειακή συνάντηση στη φύση και πάρτε μέρος σε μια γιορτή για όλη την οικογένεια και για παιδιά ηλικίας από 3-12 ετών.

Sti-Philodasiki-071213-LowRes2

 Η γιορτή της Άνοιξης στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Μονή Καισαριανής)

Πότε: Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στις 11 το πρωί πίσω από τη Μονή Καισαριανής
Διάρκεια: 2 ώρες
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044  (κα. Κατερίνα Λιάπη).
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών)
Θα χρειαστείτε: νερό, άνετα ρούχα, παπούτσια για περπάτημα στο βουνό

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλος μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει τις οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει. Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.philodassiki.org | e-mail: [email protected]
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866 – 210 7295418, FAX. 210 7291628