ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΑ

παραλία ΨάθαΗ παραλία Ψάθα στον Κορινθιακό κόλπο σου επιτρέπει να φανταστείς πως δεν βρίσκεσαι μόλις μία ώρα έξω από την Αθήνα, αλλά κάπου στις Κυκλάδες: κρυστάλλινα νερά, φιλικότατο προς τον περιπατητή και τον κολυμβητή βότσαλο και 2,5 χιλιόμετρα παραλία. Με πολύ λιγότερο κόσμο από τις άλλες παραλίες της Αττικής, είναι ένας μικρός παράδεισος όπου μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά σας να τρέξουν και να παίξουν! Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά μπροστά στην παραλία υπάρχουν πολλά καφέ, ταβερνάκια και ουζερί. Θυμηθείτε να έχετε μαζί την ομπρέλα σας και τις… ψάθες σας!

Η μεγάλη ελεύθερη παραλία βρίσκεται κάτω από το όρος Πατέρας με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και το πυκνό πευκοδάσος του βουνού από πάνω της, σε απόσταση 20 περίπου χιλιόμετρα από τα Βίλια και 60 δυτικά από το κέντρο της Αθήνας. Εδώ κατά την αρχαιότητα ήταν άλλο ένα λιμάνι των Μεγαρέων στον Κορινθιακό κόλπο, ο Πάνορμος. Το σημερινό όνομά της η παραλία το οφείλει σύμφωνα με τους μελετητές της λαογραφίας της περιοχής στον μεγάλο αριθμό υδρόβιων φυτών με κυριότερο το ψαθί, ένα είδος καλαμιού, από το οποίο κατασκευάζονται οι γνωστές μας «ψάθες».

IM000573

Στα συν: Η ηρεμία και η ποιότητα των νερών που πραγματικά θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί.
Στα μείον: Η απόσταση. Τα περίπου 60 χλμ. που χωρίζουν την Ψάθα από το κέντρο της πόλης μπορεί να αποβούν μαρτυρικά, ιδίως τα Σαββατοκύριακα εκείνα που δεν ήσασταν οι μόνοι που είχατε την έμπνευση να κινηθείτε προς τις παραλίες.

Η πρόσβαση στην παραλία Ψάθα γίνεται από τη διαδρομή Βίλια προς Ψάθα ή από τα Μέγαρα μέσω της παραλιακής οδού του Αλεποχωρίου.

Leave a Reply