1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Βιωματικό Σχολείο και το εκπαιδευτικό τμήμα του Quality Net Foundation, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλετζίου, διοργανώνουν το πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού!

Μικροί & Μεγάλοι εν δράσει 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένειες, παιδιά, σχολικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς και οργανώσεις, καλλιτέχνες και διασκεδαστές δίνουν όλοι το 1ο ετήσιο ραντεβού τους από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου 2015 στην Αγία Παρασκευή Καλετζίου, στην λίμνη του Μαραθώνα για ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια στη φύση, καλλιτεχνικά, μουσικά και άλλα happenings και ένα ξεχωριστό κυνήγι «θησαυρού»!  

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους!  

Εικόνα2

Έδρα του Φεστιβάλ είναι ένας υδροβιότοπος ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας, αλλά και της άμεσης σύνδεσης της ζωής μας με το νερό. Εκεί μέσω της δυναμικής του παιχνιδιού ως μέσου εκπαίδευσης, θεραπείας, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών και να δώσει τη δυνατότητα στα σχολεία να παρουσιάσουν το έργο τους σε συμμαθητές τους, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Μέσα σε αυτή τη ζωντανή αίθουσα διδασκαλίας δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να βγουν από το αστικό περιβάλλον και να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να παρουσιάσουν τα δικά τους περιβαλλοντικά έργα, να διασκεδάσουν μαθαίνοντας, να αποκτήσουν εμπειρίες και βιώματα, να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να ενισχύσουν έτσι τη μοναδικότητα τους μέσα στην ομάδα.

Παράλληλα, με την υλοποίηση του Φεστιβάλ, που έχει θέμα το Περιβάλλον, σε μια καταπράσινη περιοχή, οι διοργανωτές επιθυμούν να δημιουργήσουν γέφυρες σύνδεσης του κοινού –μικρών και μεγάλων- με τη φύση,  να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα προστασίας του και αλλά και να δημιουργήσουν ενεργούς αυριανούς πολίτες με αειφόρο συνείδηση.  

Το πρόγραμμα των ημερών θα διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 5/6 -9:30 π.μ.- 14:00 μ.μ.

Σάββατο 6/6 – 11:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.

Κυριακή 7/6 – 11:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.

Festival_Afisa_