Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

Και …μια φορά και έναν καιρό… και σήμερα… Ψηλά στην πόλη, σε μια ψηλή στήλη, βρισκόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα.
Ήταν στολισμένο με λεπτά φύλλα καθαρού χρυσού και για μάτια είχε δύο φωτεινά ζαφείρια…

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, στις 17:00, ο Σταμάτης Κραουνάκης αφηγείται τον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα» του Όσκαρ Ουάιλντ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το εισιτήριο θα κοστίζει 3 ευρώ και  τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο που προσφέρει ο Ι. Ν. Εσταυρωμένου του Ταύρου. Ο αγαπημένος μας ασύχαστος καλλιτέχνης από τη φύση του έχει αποδείξει ότι δε διστάζει να δοκιμάζει, αλλά και να δοκιμάζεται… Αυτή τη φορά, σε ρόλο αφηγητή, μας ξαφνιάζει και πάλι γνωρίζοντάς μας μια ακόμη πτυχή του αστείρευτου ταλέντου του. Σαν παραμυθάς άλλης εποχής αντλεί έμπνευση από τη μαγεία της προφορικής αφήγησης και διηγείται για μικρούς και μεγάλους το γνωστό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, επαναλαμβάνοντας για τον ίδιο σκοπό μια αφήγηση που συγκίνησε το κοινό στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης τον περασμένο Δεκέμβρη. Με συμμάχους του ένα «χρυσαφένιο άγαλμα» και ένα «χελιδόνι» επιχειρεί ξανά, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να μας θυμίσει τη δύναμη της αγάπης, της γενναιοδωρίας και της αλληλεγγύης, απέναντι στην σκληρότητα και την αδιαφορία, όπως μοναδικά την αναδεικνύει ο Όσκαρ Ουάιλντ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, 210 3418550
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 17:00
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος: 3 ευρώ
 

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης συνεχίζει την υποστήριξη του έργου της Ενορίας του Εσταυρωμένου, εδώ στη γειτονιά του, τον Ταύρο. Τα έσοδα, από πολλές και διαφορετικές δράσεις του, ενισχύσουν το συσσίτιο που καθημερινά προσφέρεται σε 100 άτομα. Ψυχρά τα νούμερα όμως αποκαλυπτικά της πραγματικότητας, που επίμονα μετρά 3.100 μερίδες φαγητό το μήνα προσφορά ρούχων και κάλυψη φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων και… και… σε μία μόνο γειτονιά, που αναζητά ζεστές καρδιές για να προχωρήσει… 

Leave a Reply