ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ένα από τα ελάχιστα μουσεία στον κόσμο που ασχολείται αποκλειστικά με την τέχνη των παιδιών εκθέτοντας έργα τους, κλείνει τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Και θα τα γιορτάσει… παιχνιδιάρικα με δράσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Mαριάνθη Ποτηροπούλου  ετών 9,5

Mαριάνθη Ποτηροπούλου ετών 9,5

Μέχρι τώρα:

  • 140.000 παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού έχουν συμμετάσχει στα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα με πηγή έμπνευσης τις εκθέσεις που παρουσιάζει στο χώρο του
  • 11.000 παιδιά έχουν δημιουργήσει έργα ζωγραφικής και κατασκευές στα εικαστικά εργαστήρια
  • 650 εκπαιδευτικοί έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης
  • 52 εκθέσεις παιδικών έργων έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού
  • 26 διεθνείς εκθέσεις σε συνεργασία με την TATE Modern του Λονδίνου, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Ιαπωνία, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη, το Ολυμπιακό Μουσείο στη Ελβετία, το Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Όσλο της Νορβηγίας, κ.ά.
  • 11 Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Παιδικής Ζωγραφικής έχουν οργανωθεί
  • 7.000 έργα παιδιών 5 έως 14 ετών ανήκουν στις πολύτιμες συλλογές του

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994. Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-13 ετώνσεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας και τη διοργάνωση εκθέσεων για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επισκεφτείτε το με το παιδί σας και γνωρίστε τα προγράμματά του που θα γεμίσουν με χαρά το μικρό σας καλλιτέχνη και θα τον βοηθήσουν να εκφραστεί και να γίνει ακόμα πιο δημιουργικός! 

logo low Childrens art museum

MOYΣEIO ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠAIΔIKHΣ TEXNHΣ
Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
τηλ. 210 3312621 & 210 3312750
www.childrensartmuseum.gr
facebook: MouseioEllinikisPaidikisTechnis

Leave a Reply