ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τα Σαββατοκύριακα, τη σχολική χρονιά 2015-2016, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνεχίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μία διαφορετική θεματική και κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ και έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα αντικείμενα των συλλογών του ΕΠΜ. Αναλυτικότερα, τον Νοέμβριο, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων  με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ  «Ο άνθρωπος πέρα από τα όριά του. Δημιουργία, τέχνη, διακόσμηση, το α-χρηστο»

  • Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 και Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, «Δρόμοι από κόλλα». Μέσα από τη δραστηριότητα, τα παιδιά ανακαλύπτουν τρόπους και ευκαιρίες ώστε να αποδώσουν μορφή στο τυχαίο, να έρθουν σε μια πρώτη γνωριμία με την «αφηρημένη» τέχνη και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους.
  • Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, «Πλήθος από μουτζούρες». Ένας καθρέφτης, ένα πινέλο και πολλά χρώματα είναι τα εργαλεία που έχουν τα παιδιά, για να μετατρέψουν μια, δυο ή ακόμα και τρεις «μουτζούρες» σε πορτραίτο του εαυτού τους.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων 11:00-11:45, 12:00-12:45, 13:00-13:45, 14:00-14:45

H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων  με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ  «Ο άνθρωπος συνυπάρχει. Σκεύη, εργαλεία, κατασκευές, έπιπλα, χρηστική τεχνολογία»

  • Κυριακή 8 Νοεμβρίου & Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 «Εργαλεία, σκεύη και ο άνθρωπος». Ποια εργαλεία κρύβουν οι συλλογές του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας; Πόσα διαφορετικά σκεύη μπορεί κανείς να ανακαλύψει στα εκθέματα; Ποια η σχέση τους με τον άνθρωπο; Τα παιδιά ανακαλύπτουν διαφορετικά σκεύη και εργαλεία, τη χρήση τους, αλλά και τη σχέση τους με τον άνθρωπο. Τέλος, κατασκευάζουν το δικό τους σκεύος ή εργαλείο από πηλό!
  • Κυριακή 22 Νοεμβρίου & Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 «Λέγετε παρακαλώ…». Με ποιον τρόπο επικοινωνούσαν οι άνθρωποι άλλοτε; Σήμερα; Τα παιδιά κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι στον χρόνο και ανακαλύπτουν διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου. Έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς τύπους τηλεφώνων, από τις συλλογές του Μουσείου και δημιουργούν το δικό τους μέσο επικοινωνίας.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι: 12:00 – 13:00.

H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 6,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.

jg
 

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα των συλλογών παρατηρούν, ανακαλύπτουν και εκφράζονται δημιουργικά!  Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

Leave a Reply