ΕΦΗΒΕΙΑ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, Σάββατο και Κυριακή, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ  υλοποιεί δράση για εφήβους και γονείς με θέμα την Εφηβεία.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα/δράση κοινωνικού χαρακτήρα, που συμμετέχουν γονείς και έφηβοι τόσο σε διαφορετικές όσο και σε κοινές δραστηριότητες.

Τα 3 στάδια του προγράμματος

Από τον virtual κόσμο στις πραγματικές συλλογές Τα παιδιά στον β’ όροφο του Μουσείου που παρουσιάζεται η κινητή τηλεφωνία και το πρώτο studio τηλεόρασης, πλοηγούνται virtual στις συλλογές και στα εκθέματα του Μουσείου από το internet corner και …

…και συνεχίζουν στον εκθεσιακό χώρο του α΄ορόφου που παρουσιάζονται οι φρυκτωρίες, η τηλεγραφία και η τηλεφωνία με αποστολή να «αναμετρηθούν με το πραγματικό αντικείμενο». Ποια εκθέματα τα εντυπωσιάζουν? Γιατί? Πως τα φαντάζονται ότι λειτουργούσαν στην εποχή τους? Μιλάμε, προβληματιζόμαστε, αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη…

Ένα Εργαστήρι Ψυχολογίας μόνο για δύο ημέρες… οι γονείς αυτό το διάστημα μαζί με την ψυχολόγο ανταλλάσσουν απόψεις, εμπειρίες και μιλούν για πρακτικές …. μαθαίνουν πώς να μη χάσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους!

Υφαίνοντας τον ιστό της επικοινωνίας … Το εικαστικό μέρος της δράσης έκπληξη είναι κοινό για εφήβους και γονείς ενοποιώντας τη μουσειακή τους εμπειρία. Με τη βοήθεια εικαστικού-χαράκτριας, γονείς και έφηβοι, φτιάχνουν τον δικό τους ιστό.

OTE

Leave a Reply