ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, στο χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών (πίσω από τη μονή Καισαριανής) συναντιόμαστε γονείς και παιδιά μαζί για να γιορτάσουμε την εαρινή ισημερία. 

Με αφορμή μια ιστορία γύρω από τη βλάστηση και την αναγέννηση της φύσης, η κάθε οικογένεια θα διακοσμήσει και θα φυτέψει το δικό της γλαστράκι με σπόρους από ανοιξιάτικα πολύχρωμα, λουλούδια! Στη συνέχεια, με μια βόλτα στο Αισθητικό Δάσος , οι οικογένειες θα παρατηρήσουν τον ερχομό της Άνοιξης στο όμορφο φυσικό τοπίο και θα γνωρίσουν ανοιξιάτικα έθιμα και παραδόσεις όπως η «χελιδόνα». Η γιορτή θα κλείσει με τα «χελιδονίσματα», τα κάλαντα της Άνοιξης και το τραγούδι μικρών και μεγάλων!

Philodasiki-Photodentro-LowRes22

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη. 

Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών). 
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα και ζεστά ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό. 

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

Leave a Reply