ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΕΛΙΣΣΑ… ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Philodasiki-2016 (8)«Μικρή-μικρή νοικοκυρά, μεγάλη πίτα φτιάχνει! Τι είναι;»

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί γονείς και παιδιά, όλη την οικογένεια μαζί, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, για να ανακαλύψουν έναν καινούριο κόσμο, αυτόν της κυψέλης. Το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί, πίσω από τη Μονή Καισαριανής, θα στηθεί ένα θεατρικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια, με θέμα τη μέλισσα και τη θαυμαστή ζωή της κυψέλης!

Μικροί και μεγάλοι, θα αναζητήσουν τα ίχνη της μέλισσας και των συγγενών της, στα αγριολούλουδα του Αισθητικού Δάσους, θα μάθουν τα μυστικά της και θα εμπνευστούν μια οικογενειακή ιστορία για τις μέλισσες!

Με βιωματικό τρόπο, μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια, θα γνωρίσουν τη μέλισσα… αλλιώς. Θα μάθουν ότι είναι ένας από τους παλαιότερους κατοίκους της γης και ότι συμβάλλει με θαυμαστό και πολύ ουσιαστικό τρόπο στη διατήρηση της ζωής στη φύση. Η συνάντηση θα κλείσει με ένα… μελισσο-κέρασμα!

Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΟΤΕΣάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00 – 13.00. Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα.

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Philodasiki-2016 (3)

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org/ | e-mail: [email protected]
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply