ΤΟ ΚΟΝΤΟΛΑΙΜΙΚΟ ΚΟΤΣΥΦΙ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το Σάββατο 20.2.2016, στις 11:00, Το κοντολαίμικο κοτσύφι της Λίλης Λαμπρέλλη, ένα βιβλίο για παιδιά (και μεγάλους) που θέλουν ν΄ανοίξουν τα φτερά τους.

Η είσοδος στην εκδήλωση, που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών, είναι ελεύθερη. Θα συμμετάσχει και ο μουσικός Γιάννης Ψαριώτης.

IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα
kontolaimiko_kotsifi
 
 

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια στιγμή ησυχίας σ΄ έναν κόσμο γεμάτο τσακωμούς έδωσε τη δύναμη σ΄ ένα μικρό κοτσύφι να βγει απ΄ τ΄ αυγό του και να περπατήσει προς την αληθινή ζωή – πέρα απ΄ το χωράφι με τις τσουκνίδες που τσιμπάνε με τη χλεύη τους, πέρα από τον βάλτο όπου μπορείς να κολλήσεις για πάντα. Χάρη στη φιλία, έφτασε στη λιμνοθάλασσα – εκεί που πετάνε τα πουλιά. Εικονογράφος: Βάσω Ψαράκη. 

photo_lily

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Με ρίζες στη Μυτιλήνη και στη Μικρασία, γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε νοµικά. Ζει στις Βρυξέλλες εδώ και δύο δεκαετίες. Από το 1998 αφηγείται παραµύθια προφορικής παράδοσης. Στον δρόµο των παραµυθιών συνάντησε την ανθρωπολόγο Nicole Belmont και πολλούς παραµυθάδες: τον Αφρικανό Maurice Boycassé, τον Άραβα Hamadi, τον Βέλγο Stéphane van Hoecke, τον Γάλλο Michel Hindenoch κι άλλους, κι άλλους… Όμως δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud, και χάρη σ’ αυτόν νιώθει ότι ανήκει στην ευγενική γενιά των σαλτιµπάγκων.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα έργα της:

  • Λόγος εύθραυστος κι αθάνατος – Προσέγγιση στην τέχνη της αφήγησης και στην αθέατη πλευρά των μαγικών παραμυθιών
  • Κρυμμένο νερό με εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη [Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου]
  • Αχ, σοκολάτα…, με εικονογράφηση της Βάσως Ψαράκη
  • Θα πούμε ψέματα, θα πούμε την αλήθεια… (CD με παραμύθια προφορικής παράδοσης), με μουσική της Μυρτώς Μποκολίνη
  • Η Στρίγκλα, Σειρά: Κι αν σου μιλώ με παραμύθια
  • Ο Πολυροβιθάς, Σειρά: Κι αν σου μιλώ με παραμύθια
  • Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών
  • Τα παραμύθια της μουσικής – Πώς ήρθε στον κόσμο το πρώτο πνευστό, το πρώτο κρουστό, το πρώτο έγχορδο (με εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή)
  • Η γυναίκα με τα χέρια από φως – Εφτά παραμύθια σχέσης από την προφορική παράδοση

Leave a Reply