ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ

Μη χάσετε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12:00 στον ΙΑΝΟ την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου Τι θα έκανα αν ήμουν Αϊ-Βασίλης της Τατιάνας Ζωγράφου, σε εικονογράφηση Μάριας Μπαχά, των εκδόσεων Καλέντη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Αθανάσιος Αλεξανδρίδης ψυχίατρος-ψυχαναλυτής
  • Φίλια Δενδρινού θεατροπαιδαγωγός-ηθοποιός-συγγραφέας
  • Μάνος Κοντολέων συγγραφέας

10-_
Θα ακολουθήσει μικρή συναυλία για μικρούς και μεγάλους! Η είσοδος στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFÉ και απευθύνεται σε παιδιά και μεγαλύτερα παιδιά, από 4 έως 104 ετών, είναι ελεύθερη.

Layout 1

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν Αϊ-Βασίλης; Πάντως ο Άγης και η Λεωνή έψαξαν πολύ ανάμεσα στους ανθρώπους, στα ζωντανά και στη φύση για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Και κατάλαβαν. Μόνο τα δικά τους δώρα μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Ένας ύμνος στην παιδική ματιά και τη μουσική που κρύβει μέσα της. Ένα υπέροχο βιβλίο της Τατιάνας Ζωγράφου για να μας συνοδεύει όλο τον χρόνο.

tatiana_zografou_1

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: “Kανονικά, φτιάχνω τραγούδια, τραγούδια που τ’αγαπώ πολύ. Αυτό είναι το πρώτο του μου βιβλίο. Δεν έχει μελωδίες. Περιέχει σκέψεις, σκέψεις που ξεκίνησαν από σχόλια δύο μικρών παιδιών, του Άγη και της Λεωνής. Η Μάρια Μπαχά που χάρισε τη ζωγραφική της στο βιβλίο αυτό, ζεσταίνει τις σκέψεις μου και αποδίδει εικαστικά το νόημα πίσω απ’ τις λέξεις. Καμιά φορά νιώθει κανείς την ανάγκη να «κλείσει τη μουσική» για να τον «ακούσουν» οι άλλοι. Η ματιά άλλωστε των παιδιών είναι γεμάτη πολύχρωμες μουσικές που οφείλουμε όλοι προσεχτικά να ακούμε. Άν ήμουν λοιπόν Αϊ-Βασίλης…”

Leave a Reply