Ο PHILIPPE LECHERMEIER ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Philippe LechermeierΘυμόσαστε τις άγνωστες και ξεχασμένες πριγκίπισσες με τις αξεπέραστες εικόνες της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής; Τη Φασολά, την Ντορεμί, τη Ζουλού Ζαζού, την Καπριτσιόζα, την Τρελονία, την πριγκίπισσα της Ζούγκλας και της Παρλαπίπας και τόσες άλλες που τα ίχνη τους σβήστηκαν στο πέρασμα των χρόνων; Ο Γάλλος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Philippe Lechermeier, που έχει εμπνευστεί τις Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες (εκδόσεις Μεταίχμιο) και μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες, επισκέπτεται την Ελλάδα από τις 27 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου.

978-618-03-0129-8_1Το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 12:00 στο πλαίσιο της περιοδείας του Philippe Lechermeier στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλωσορίζει τον γνωστό Γάλλο συγγραφέα και εικονογράφο στον ΙΑΝΟ της Αθήνας.

Ένας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και ο Philippe Lechermeier παρουσιάζοντας το έργο του και συνομιλώντας με παιδιά αλλά και ενήλικους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση.

Για παιδιά από 8 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για την περιοδεία του συγγραφέα στην Ελλάδα

Ο PHILIPE LECHERMEIER ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες. Χάρη σε αυτή του την περιοδεία, το κοινό θα ανακαλύψει τον συναρπαστικό κόσμο του Philippe Lechermeier. 

27/05 έως 01/06/2019 – ΧΑΝΙΑ-ΛΑΡΙΣΑ-ΑΘΗΝΑ

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο συγγραφέας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βιβλία του μέσα από συναντήσεις σε διάφορα μέρη όπως σχολεία, βιβλιοπωλεία… Μετά τις σπουδές του φιλολογίας και ιστορίας, ο Philippe Lechermeier στρέφεται γρήγορα προς την λογοτεχνία. Είναι συγγραφέας πολλών άλμπουμ και συλλογής διηγημάτων. Η γραφή του χαρακτηρίζεται από την ποίηση, το χιούμορ, την εφευρετικότητα και την ικανότητά του να αποστασιοποιείται από τους κώδικες και τα λογοτεχνικά σχήματα. Οι ιστορίες του, προσφέρουν διάφορα επίπεδα ανάγνωσης, γεγονός που καθιστά τα βιβλία του αγαπητά τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Η περιοδεία αυτή πραγματοποιείται χάρη στη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων.

Χανιά
Τρίτη, 28 Μαΐου 2019, στις 7 μ.μ.
στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων, στον Δημοτικό ΚήποΛάρισα
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, στις 6 το απόγευμα
στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28)

Αθήνα
Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, στις 12 το μεσημέρι,
στο café του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS (Σταδίου 24)

Στις εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε παιδιά από 8 ετών και μεγάλους, θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Philippe Lechermeier (Φιλίπ Λεσερμέιερ) γεννήθηκε το 1968 στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Από μικρός ήταν ονειροπόλος. Αγαπημένη του ιστορία είναι Ο Μιχαήλ Στρογκόφ του Ιουλίου Βερν. Πριν ασχοληθεί συστηματικά με τη συγγραφή, είχε κάνει διάφορα επαγγέλματα, από εμφιαλωτής μπίρας και νυχτοφύλακας, μέχρι ταχυδρόμος και οξυγονοκολλητής. Μετά τις σπουδές φιλολογίας και ιστορίας, ο Philippe Lechermeier στράφηκε γρήγορα προς τη λογοτεχνία. Η γραφή του χαρακτηρίζεται από την ποίηση, το χιούμορ, την εφευρετικότητα και την ικανότητά του να αποστασιοποιείται από τους κώδικες και τα λογοτεχνικά σχήματα. Οι ιστορίες του προσφέρουν διάφορα επίπεδα ανάγνωσης, γεγονός που καθιστά τα βιβλία του αγαπητά τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το βιβλίο του Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες με τη μοναδική εικονογράφηση της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, ενώ έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν δύο ακόμα βιβλία του: Τα γενέθλια και Το μυστικό ημερολόγιο του Κοντορεβιθούλη

Στις Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένεςυπάρχουν ιστορίες, ανέκδοτα, μυστικά και πορτρέτα. Υπάρχουν πράγματα που μας κάνουν να γελάμε, πράγματα που μας τρομάζουν και άλλα που μας κάνουν να ονειρευόμαστε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Στις Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένεςδεν υπάρχουν μόνο πριγκίπισσες. Υπάρχουν επίσης βότσαλα, ομπρέλες και φιλιά. Κήποι, πρίγκιπες, μαύρες πεταλούδες, χάρτες και μυστήρια. Κι αγάπη, πολλή αγάπη, όπως πάντα. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό…