ΜΗΝ ΤΡΩΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την WWF Ελλάς παρουσιάζουν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 12:00 το βιβλίο “Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν”! Ένα μενού με Νόμους και με Νου της Ελένης Σβορώνου.

Η συγγραφέας, μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της, θα μας γνωρίσει τους νόμους για να μπορούμε να διεκδικήσουμε τροφή που να σέβεται την υγεία μας και τον πλανήτη .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS CAFÉ και απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Βίκυ Μπαρμπόκα Υπεύθυνη επικοινωνίας για το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή», WWF Ελλάς

Τζίνα Παπαντωνοπούλου Καρατζά  Εκδότρια ΠΝΒ

Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου διατίθεται για τους σκοπούς και το έργο της WWF

Min tros oti sou serviroun_Cover.indd

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο κύριος Φρικασές, ο γευσιγνώστης-φιλόσοφος, θα μας οδηγήσει, χέρι χέρι, μπουκιά τη μπουκιά, σε μια πολιτεία που υπήρξε κάποτε ο παράδεισος της γεύσης και της υγιούς οικονομίας. Με το παράδειγμά του θα μας δείξει ότι οι νόμοι φτιάχτηκαν για να μας προστατεύουν από κάθε λογής αυθαιρεσίες, οι οποίες ενδεχομένως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της παραγωγής της τροφής μας και μας βοηθούν να διεκδικούμε τροφή που σέβεται την υγεία μας και τον πλανήτη μας. Άπειρα είναι τα ζητήματα που συνδέονται με τη διατροφή μας. Σήμερα, που η τροφή ακολουθεί λαβυρινθώδη μονοπάτια ώσπου να φτάσει στο πιάτο μας, είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι ενημερωμένος καταναλωτής, να τρως σωστά, υγιεινά, συμβάλλοντας στην οικονομία της χώρας σου και προστατεύοντας τον πλανήτη. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου ο κύριος Φρικασές δίνει πολύτιμες πληροφορίες και προτείνει στους μικρούς αναγνώστες ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν υπεύθυνοι καταναλωτές για το καλό της υγείας τους & του πλανήτη μας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της WWF Ελλάς που αγωνίζεται για την προστασία της ελληνικής φύσης και τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Στα πλαίσια της μεγάλης καμπάνιας της WWF για το 2016 «Καλύτερη Ζωή», όλοι οι συντελεστές του βιβλίου αυτού και οι αναγνώστες του αναλαμβάνουμε δράση, με ένα κοινό σκοπό: υγιή παιδιά και υγιή πλανήτη.

fotosvoronou

Η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, εργάζεται στο WWF Ελλάς ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ). Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Οικοτουρισμού και συμμετοχικών διαδικασιών. Το βιβλίο της «Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά!» κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Διδάσκει δημιουργική γραφή, συνεργάζεται με τον Αναγνώστη και αρθρογραφεί στην παιδική εφημερίδα Eρευνητές (της Καθημερινής).  Έχει σημαντική εμπειρία στην εμψύχωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Η  εικονογράφος του βιβλίου Σοφία Μαμαλίγκα γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στα Χανιά μέχρι την Ε΄ Δημοτικού. Αργότερα σπούδασε σχέδιο και γραφιστική στην Ανώτερη Σχολή Γραφικών και Διακοσμητικών Τεχνών στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας.  Έχει εικονογραφήσει βιβλία γνωστών συγγραφέων και από το 2011, σατιρίζει την καθημερινότητα φτιάχνοντας πολιτικές γελοιογραφίες, καρικατούρες και κόμικς.

Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσουν και επόμενα έργα της σειράς, η οποία απευθύνεται στα παιδιά δίνοντάς τους πολύτιμες γνώσεις για τους θεσμούς, για αρχές και αξίες. Ταυτόχρονα τα βιβλία της σειράς αποτελούν εξαιρετικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς που μπορούν να τα διαβάσουν μαζί με τα παιδιά και στη συνέχεια να τα αξιοποιήσουν για να συζητήσουν τα θέματα που αυτά πραγματεύονται. Η επιμέλεια της σειράς είναι της Μαρίζας Ντεκάστρο (συγγραφέα και κριτικού βιβλίων για παιδιά).

Leave a Reply