Οι Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. μάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ταουκίδη με τίτλο: Ο μικρός Μακαρονομάχος, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 11:30. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Trattoria Italia d’ Onofrio (Ηρώνδα 6), στο κέντρο της Αθήνας.
Λοιπόν! Τι λέτε; Σας αρέσουν τα ζυμαρικά; Είστε μακαρονάδες;
Αν η απάντηση σας είναι ναι, τότε δεν έχετε παρά να ξεφυλλίσετε τις λεκιασμένες από σάλτσα σελίδες του μικρού Μακαρονομάχου και να ταξιδέψετε μαζί του στον μαγικό κόσμο των ζυμαρικών.
Μα πριν ακόμα ξεκινήσει το σιμιγδαλένιο σας ταξίδι, ένα εργαστήριο-έκπληξη θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους στον πάγκο μιας αυθεντικής, ιταλικής τρατορίας! Με κύρια υλικά το κέφι, το χαμόγελο και τη χαρά, φορώντας τις μαγειρικές ποδιές τους αλλά και ολόλευκα σκουφιά, οι μικροί πάστα-σεφ θα μάθουν να φτιάχνουν φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, με την καθοδήγηση του βραβευμένου με θαλάσσιο αστερία Michelin, σεφ Ονούφριο.
Για να δούμε παιδιά! Με τόσο αλεύρι που θα πέσει, θα μας βγάλετε «ασπροπρόσωπους»;
Και εσείς οι μεγάλοι πάντως δεν πρόκειται να μείνετε παραπονεμένοι από αυτό το βιβλίο, σας το υπόσχομαι.
Όσες σελίδες και αν διαβάσετε, κι όσες εικόνες του εικονογράφου Γιώργου Σγουρού θαυμάσετε… θα είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάζετε ζυμαρικά, χωρίς αυτά να σας παχαίνουν!
Σας περιμένουμε όλους. Μη λείψει κανείς!
ΥΓ1: H Συνταγή του Μικρού Μακαρονομάχου:
Υλικά (Δοσολογίες για 4 αναγνώστες)
- 500 γρ. φαντασία ολικής
- 750 ml αγάπη για τα ζυμαρικά
- 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο χιούμορ
- 1 ματσάκι λεξιπαίγνια (ψιλοκομμένο)
- Ξύσμα και χυμό από ένα ταξίδι στην Ιταλία
- 50 γρ. δράση και 50 γρ. περιπέτεια (φρεσκοτριμμένες)
- 1 σκελίδα ευαισθησία
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΥΓ2: Ιατρική κάλυψη εκδήλωσης: O Γιατρός Κλόουν
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση βιβλίου εδώ.