ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ

mikres_kyriesΟι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το κλασικό βιβλίο της Λουίζα Μέι ‘Αλκοτ σε διασκευή του Αντώνη Παπαθεοδούλου & της Ίριδας Σαμαρτζή Μικρές Κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά.

antonhs_papatheodouloy

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. θα ταξιδέψουμε μαζί με τους αγαπημένους δημιουργούς 150 χρόνια πίσω, στη μακρινή Αμερική και στο σπίτι των τεσσάρων πιο διάσημων κοριτσιών της λογοτεχνίας…

iris_samartzh_2

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 5 ετών και άνω

Prosklisi_MIKRES KYRIES_IANOS

 Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ είναι η καινούργια σειρά του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και της εικονογράφου Ίριδας Σαμαρτζή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μετά τους δυο πρώτους τίτλους, τον Τομ Σόγερ, και την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, σειρά έχει η τρυφερή ιστορία της Λουίζα Μέι Άλκοτ Μικρές Κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά. 

Ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με τη μοναδική ματιά του Αντώνη Παπαθεοδούλου, θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στον συγκινητικό κόσμο των τεσσάρων κοριτσιών, μέσα από τις χαρές και τις λύπες τους, τις δυσκολίες της ζωής τους και τον πλούτο της καρδιάς τους. Η προσεγμένη διασκευή του κλασικού αριστουργήματος αναδεικνύει τα βασικά κλειδιά του έργου, σκιαγραφώντας με μαεστρία τις ηρωίδες της ιστορίας.

Η Ίρις Σαμαρτζή εμπνέεται από την εποχή στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία και ζωγραφίζει ιδιαίτερες εικόνες που αναπαριστούν λεπτομερώς τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής των ηρώων, ενώ η εικονογράφηση με τα δωμάτια του σπιτιού των μικρών κυριών θυμίζει παιδικά  κουκλόσπιτα.

Οι Μικρές Κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά είναι μια πρωτότυπη διασκευή γεμάτη εκπλήξεις, κατάλληλη για μικρούς αναγνώστες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την κλασική παιδική λογοτεχνία.