Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΑΓΑΠΗ| ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη, το νέο παιδικό βιβλίο της Σοφίας Μαντουβάλου, παρουσιάζεται το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι στον Πολυχώρο Μεταίχμιο. 

Ο διάσημος αλέκτορας ή πετεινός ή κόκορας Μίζα Ντελ Γκάλο θα περιμένει περιμένει τα παιδιά από 5 ετών για να τους διηγηθεί το αγαπημένο τους παραμύθι και να μάθουν τι συνέβη τη νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη. 

Αγαπημένα μου παιδιά,
σας περιμένω όλα με χαρά
το παραμύθι της αγάπης να σας πω
και δε ζητάω και πολλά γι’ αυτό.
Αρκεί να ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά
τα χέρια να απλώσετε μεγάλη αγκαλιά
στη μύτη σας να βάλετε φτερά.
Ένα πράγμα σας ζητώ,
αν δείτε κι αποκοιμηθώ
πολύ φωνάξτε δυνατά
μ΄ όλα τα στόματα ανοικτά:
«Και μετά και μετά
και μετά και μετά»

Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο διάσημος αλέκτορας Μίζα Ντελ Γκάλο, ισπανικής καταγωγής, γνωστός και ως πετεινός ή κόκορας, είναι φημισμένος για το ένα και μοναδικό παραμύθι που λέει τη μία και μοναδική νύχτα από τις τριακόσιες εξήντα πέντε νύχτες του χρόνου. Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση πάππου προς πάππο, ο Μίζα Ντελ Γκάλο κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου το βράδυ, όταν το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα, ώρα που τα παιδιά βλέπουν όνειρα γλυκά, ανεβαίνει στο πιο ψηλό καμπαναριό, κράζει δώδεκα φορές για να τα ξυπνήσει, και τους λέει με μπόλικο αλάτι και πιπέρι το αγαπημένο του παραμύθι: τη Νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη.

Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Leave a Reply