ΕΝΑΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο καλεί τα παιδιά 7-9 ετών στο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης με αφορμή το νέο βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι. 

Ένας διαφορετικός ζωγράφος μάς ξεναγεί στη μικρή του πινακοθήκη. Ελάτε να βρούμε το κρυμμένο μυστικό του, να παίξουμε με ζωγραφιές και να φτιάξουμε πολύχρωμες ιστορίες. 
Καλεσμένος μας θα είναι και ένας σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος, ο Γιάννης Γαΐτης, για να γνωρίσουμε το έργο του και να πειραματιστούμε με τις τεχνικές του.  
Τα παράξενα πινέλα του Ασπρόμαυρου σας περιμένουν για πολλά πολύχρωμα παιχνίδια. 
Πάρτε μόνο μαζί το κέφι και τη φαντασία σας!

Το εργαστήρι εμψυχώνει η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη.

0005868_195

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην αγορά είναι η αγορά του βιβλίου Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος (λιανική τιμή: 6,57 €), πριν από την έναρξη του εργαστηρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο του εργαστηρίου και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Στη χώρα που βρίσκεται κάτω από τον αστερισμό του Καλειδοσκοπίου, ένας νεαρός καλλιτέχνης, ο Ασπρόμαυρος Φίλμους, ζωγραφίζει μόνο με άσπρο και μαύρο χρώμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ασπρόμαυρος ζωγραφίζει μόνο άσπρα, μαύρα ή ασπρόμαυρα θέματα. Η όμορφη και φιλόδοξη μητέρα του, μια τέως αφρικανή πριγκίπισσα, δεν το βάζει κάτω. Θέλει σώνει και καλά ο γιος της να γίνει ένας τυπικός ζωγράφος όλων των χρωμάτων. Μήπως ο Ασπρόμαυρος χρειάζεται επειγόντως γιατρό; Μήπως έχει αχρωματοψία; Μήπως έχει αλλεργία; Τι θα γίνει τελικά; Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, για εκείνους που αισθάνονται διαφορετικοί, αλλά και για εκείνους που τολμούν να είναι διαφορετικοί. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 8+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες που βοηθούν το παιδί που διαβάζει άνετα να αγαπήσει το βιβλίο. Η εικονογράφηση είναι της Κατερίνας Βερούτσου.

Leave a Reply