ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ | ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS

ένα ποτάμι μέσα μουΟι εκδόσεις Πατάκη και ο παιδικός IANOS παρουσιάζουν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 13:00 το βιβλίο Ένα ποτάμι μέσα μου της Μαρίας Ρουσάκη, σε εικονογράφηση της Σοφίας Γαλή. Η είσοδος στην εκδήλωση, που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών, είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Ένα ποτάμι μέσα μου”: «Έχω κάτι κρυφό. Μέσα μου. Μέσα μου ζει ένα ποτάμι». Και ανάμεσα στις δυο όχθες ζει η καρδιά. Όμως τι γίνεται αν το ποτάμι φουσκώσει από συναισθήματα και πλημμυρίσει τα πάντα; Ο Γιάννης δεν επιτρέπει σε κανέναν να δει το ποτάμι του. Ώσπου μια μέρα… Ένα τρυφερό βιβλίο για την ανάγκη των παιδιών να εκφράζουν τη χαρά και τη λύπη τους δίχως ντροπή και ενοχές.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1974, όμως κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Το πρώτο της βιβλίο, Η Μέλπω η μοναδική, βραβεύτηκε το 2002 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το ίδιο βιβλίο έχει μεταφραστεί στις ΗΠΑ, στην Κορέα και στην Ταϊβάν. Στην Αμερική έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο Unique Monique και τιμήθηκε το 2003 με το βραβείο Oppenheim Toy Portfolio Gold Book Award. Επίσης, παρουσιάστηκε στη φημισμένη σειρά της αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης «The Reading Rainbow». Τα βιβλία της Οι λεμονιές και Κολυμπώντας στα βαθιά ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (το 2004 και το 2006). Τα παιδικά της μυθιστορήματα Μια φλόγα στο σκοτάδι – Η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν ΚέλερΟ θησαυρός του ΤαϋγέτουΆκου το ρυθμό και Αίνιγμα στο Αιγαίοήταν στις βραχείες λίστες των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού Ο Αναγνώστης τις χρονιές 2013, 2014, 2015 και 2016. Η Μαρία Ρουσάκη ήταν περιφερειακή σύμβουλος (Regional Advisor) της SCBWI Greece, του ελληνικού τμήματος της Society of Children’s Book Writers and Illustrators, από το 2010 ως το 2014 και συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και δύο μυθιστορήματα ενηλίκων. Το 2017 ήταν υποψήφια για το βραβείο Συγγραφέας της Χρονιάς από το περιοδικό Votre Beauté. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία της: Πώς να περιποιηθείς το τερατάκι που θα βρειςΟ φαφούτης αδερφόςΔεν είμαι καρφί!Η αδερφή μου είναι δράκος.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο: Η Σοφία Γαλή, πριν αρχίσει να ζωγραφίζει τον κόσμο, σπούδασε πολιτικές επιστήμες (διεθνείς σχέσεις) και στη συνέχεια σπούδασε κόμικ και επικοινωνία στην Ανγκουλέμ. Κατά την παραμονή της στην Αθήνα συμμετείχε σε εκθέσεις γύρω από τα κόμικ και την παιδική εικονογράφηση. Εικονογραφήσεις της έχουν εκτεθεί στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια, ενώ έχει διακριθεί και σε διεθνή διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου.

No Responses

Leave a Reply