Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΣΤΟ BOOKTALKS

Το βιβλιοπωλείο-καφέ BOOKTALKS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν σε μια βραδιά με την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη με αφορμή το βιβλίο της Με μολύβι φάμπερ νούμερο 2

Η Άλκη Ζέη θα αφηγηθεί το παραμύθι της ζωής της, θα… εξομολογηθεί πώς άρχισαν όλα και θα ζωντανέψει μια ολόκληρη εποχή όπως μόνο εκείνη ξέρει. Φυσικά, θα συνομιλήσει με το κοινό, θα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα υπογράψει αντίτυπα του συναρπαστικού βιβλίου της.

0010375_195

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μνήμη και πολλή αγάπη χρειάστηκε για να γράψω την ιστορία της ζωής μου. Στο μυθιστόρημα μπορείς να λες ό,τι φαντάζεσαι, να κινείς τους ήρωές σου όπως θέλεις, να τους βάζεις να λένε ό,τι σκέφτεσαι εσύ. Όταν όμως τα πρόσωπα είναι αληθινά, δεν γίνεται ούτε τοσοδά να λαθέψεις, μια και κανείς τους δεν μπορεί πια να σε επιβεβαιώσει ή να σε διαψεύσει. Ευτυχώς που υπάρχει η αδελφή μου και η μνήμη της είναι αλάνθαστη και η ζωή της μπλέκεται με τη δική μου. Μόλις διάβασε αυτά που έγραψα μου είπε: «Έτσι ζήσαμε, έτσι ήταν αυτοί που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε». «Τώρα» της λέω, «που ξαναθυμήθηκες την ιστορία μας θα ‘θελες να είχαμε ζήσει μια άλλη ζωή;» «Με τίποτα» μου αποκρίθηκε αυθόρμητα. «Με τίποτα» συμπλήρωσα κι εγώ.

Πότε: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, στις 8 μ.μ.
Πού: Βιβλιοπωλείο Booktalks (Αρτέμιδος 47 και Αγ. Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο)

Leave a Reply