“ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΑ”, ΛΕΕΙ Η ΒΙΒΙΑΝ ΤΣΑΜΑΔΟΥ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

Σας αρέσει ο Χάρι Πότερ; Γνωρίστε τώρα τις Ελληνίδες μάγισσες! “Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα” είναι το πρώτο βιβλίο μιας πρωτότυπης σειράς περιπετειών μάγων στην Ελλάδα, που έγραψε η Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού. Η ιστορία εκτυλίσσεται από το 1984 έως το 2064. Η αφήγηση έχει φαντασία, μυστήριο αλλά και χιούμορ. Ενσωματώνει ένα μείγμα αναφορών από την κλασική λογοτεχνία (Τρελαντώνης, Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ) μέχρι Harry Potter και Philip Pullman.

Σύνοψη: Η ατρόμητη Ρεγγίνα, η σοβαρή Ρόζα και η σκανταλιάρα Νόρα είναι αδελφές από διαφορετικούς γονείς, σε μια αγαπημένη οικογένεια. Η δράση εκτυλίσσεται μέσα από τα ημερολόγιά τους. Οι τρεις αδελφές έρχονται αντιμέτωπες με τους μοχθηρούς καραμάγους με απρόβλεπτες συνέπειες. Η Νόρα δημιουργεί ένα “δημιουργικό χάος”, η Ρόζα νιώθει ανασφάλεια όμως εντοπίζει ένα μεγάλο μυστικό, ενώ η Ρεγγίνα ψάχνει την αλήθεια για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα της. Παρά τις δυσκολίες, οι ηρωίδες δεν το βάζουν κάτω. Άλλωστε οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα.

Τι σημαίνει ο τίτλος: Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα. Πιστεύουν στον εαυτό τους, στη δύναμη της ψυχής τους. Δεν το βάζουν κάτω. Δεν έχουν κλάψα και την γκρίνια. Πιστεύουν στις πράξεις, στη δραστηριοποίηση, στη θετική σκέψη. Έχουν χιούμορ που σώζει ιδίως στις δύσκολες στιγμές, κουράγιο, υπομονή και επιμονή.  

Η προσέγγιση της μαγείας: Η μαγεία για τη συγγραφέα είναι η εσωτερική δύναμη που έχουμε για να πετύχουμε τους στόχους και τις επιθυμίες μας. Αναφέρει ότι η μαγεία όπως όλα τα πράγματα, έχει δύο όψεις, θετική και αρνητική που την αντιπροσωπεύουν οι καραμάγοι. Οι πρωταγωνίστριες ανήκουν σε μια οικογένεια που θέλει να κάνει το καλό, να προστατεύσει τους ανθρώπους και τα ζώα. Η Ισαβέλλα Φράγκου, η μητέρα των κοριτσιών, ξέρει τον τρόπο για να γίνει πάμπλουτη αλλά δεν το κάνει, επιλέγει να δουλεύει πωλήτρια στην ΙΚΕΑ, σαν όλους τους απλούς ανθρώπους.

Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και διαφορετικοί: Οι ηρωίδες ζουν στην Ελλάδα, στον καθημερινό κόσμο των παιδιών, δεν είναι οι εξωτικές μάγισσες των παραμυθιών. Η μαγεία είναι μέρος της καθημερινότητάς τους. Είναι καθημερινοί και διαφορετικοί χαρακτήρες. Η Ρεγγίνα δυναμική και ατρόμητη, η Ρόζα μετρημένη και ανασφαλής, η Νόρα ένα πανέξυπνο ζουζούνι που κάνει με τη σκούπα της βουτιές “καμικάζι”.

Οι γάτες: Έχουν τη δική τους προσωπικότητα εναρμονισμένη με το παιδί το οποίο συντροφεύουν. Η γάτα της Ρεγγίνας, ανεξάρτητη και αγριόγατα, μένει έξω από το σπίτι. Η γάτα της Νόρας είναι παιχνιδιάρα, σκανταλιάρα και δεν την αφήνει λεπτό από δίπλα της. Η Ρόζα που νιώθει “εκτός” γιατί δεν είναι μάγισσας κόρη, δεν έχει γάτα.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μάρτης σε εικονογράφηση της Κατερίνας Σισκοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και πάνω, αλλά και σε μία ευρεία γκάμα ηλικιών, ακόμα και σε ενήλικους, που τους αρέσουν τα ξένα παιδικά best sellers με μυστήριο, φαντασία και χιούμορ.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις Μάγισσες που δεν πιστεύουν στα δάκρυα; Συνδεθείτε σήμερα, 8 Μαρτίου, στις 17:00, στις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube. Εκεί, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας & γιορτάζουμε με τα παιδιά, η συγγραφέας θα μας παρουσιάσει με πρωτότυπο τρόπο τις μάγισσες. Μας περιμένουν εκπλήξεις, να ξέρετε! Τι μάγισσες θα ήταν, όμως, αλλιώς τα κορίτσια μας;

Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυαΗ συγγραφέας: Η Βίβιαν-Ινώ Τσαμαδού γεννήθηκε στην Αθήνα. Έζησε πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου απέκτησε πτυχίο BA από το University of Maryland και μεταπτυχιακό MA Foreign Studies από το American University με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δούλευε με πλήρη απασχόληση στην Παγκόσμια Τράπεζα για να συντηρήσει τον κόστος ζωής της. Επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε διευθυντικές θέσεις επικοινωνίας και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Στο πλαίσιο της εργασίας της, είναι μέντορας και διδάσκει επιχειρηματική γραπτή επικοινωνία σε startups, φοιτητές και μαθητές. Παράλληλα ζει μία δεύτερη ζωή μέσα από τη δημιουργική γραφή στο blog της.  Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Blog:  survivalbox.gr Instagram: Vivian Tsamadou

Leave a Reply