ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Δυο καιρούς και μια φορά, 
μες στης σκοτεινιάς την ώρα, 
δρόμο πήρε ένα παιδί, 
γύρναγε όλη τη χώρα.

Ύπνο έψαχνε να βρει, 
να τον βρει να κοιμηθεί, 
όνειρα να δει μελένια 
σε σεντόνια κεντημένα

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο καλεί τα παιδιά από 4 ετών και άνω να ακούσουν “Το τραγούδι του ύπνου” του Κυριάκου Χαρίτου (εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη), το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι, με διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι από τον ηθοποιό-εμψυχωτή Χρήστο Χριστόπουλο.

Ένα παιδί τριγυρίζει σε όλη τη χώρα και ψάχνει τον ύπνο. Ποιος θα το βοηθήσει να τον βρει; Εσύ μπορείς! Πάρε μαζί σου το μαξιλάρι σου και έλα να βοηθήσεις τον ήρωα του παραμυθιού να …κοιμηθεί.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο [email protected], σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας). 

0008160_195

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο μικρός ήρωας είναι το παιδί που δεν μπορεί να κοιμηθεί – και ξεκινάει να γυρίσει τον κόσμο για να βρει τον Ύπνο. Όπου κι αν ψάχνει όμως, σ’ όποια «παραμυθένια» και σαγηνευτικά τοπία κι αν τον οδηγεί η αναζήτησή του, άφαντος ο ύπνος. Τον οποίον τελικά βρίσκει χάρη σ’ ένα βιβλίο! 

Το τραγούδι του ύπνου ανήκει στη σειρά Μικρές Καληνύχτες!

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Leave a Reply