ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ| ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑ/ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ

Είχα την τύχη να μυηθώ στον κόσμο της ψυχαναλυτικής προσέγγισης στο πλάι του παιδοψυχίατρου-ψυχαναλυτή Ματθαίου Γιωσαφάτ, “μεγάλωσα” κοντά του σαν ψυχοθεραπεύτρια, αλλά και σαν άνθρωπος, ταξιδεύοντας σε μια εσωτερική διαδρομή.

Έχουν περάσει τα χρόνια από τότε, είμαι πια, πέρα από ψυχοθεραπεύτρια, μητέρα και συγκινούμαι πολύ που τώρα κάνει η κόρη μου “μυστικά ταξίδια” μέσα από τα βιβλία της κόρης του Δασκάλου μου!

Όταν πήρα στα χέρια μου τα βιβλία της Τζέσικα Γιωσαφάτ “Το μυστικό ταξίδι μου χωρίς την πάνα” και “Το μυστικό ταξίδι μου χωρίς την πιπίλα”, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Key Books ξεδιπλώθηκαν μπροστά μου δυο ιστορίες φανταστικές, αλλά την ίδια στιγμή τόσο αληθινές!

15878825_1157071857733566_257255025_n

Η κόρη μου είναι στην ίδια φάση ακριβώς με τον μικρό ήρωα, διαπραγματεύεται τη σχέση της με την πάνα και την πιπίλα, και τα βιβλιαράκια αυτά έχουν γίνει συντροφιά και παρηγοριά της.

Συστήνω με ενθουσιασμό σε μαμάδες, αλλά και μπαμπάδες (φίλες/φίλους , συνεργάτες, συναδέλφους και θεραπευόμενες/θεραπευόμενους που τα παιδιά τους βρίσκονται σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο) να αποκτήσουν αυτά τα δυο βιβλία γιατί θεωρώ πως είναι σημαντικό βοήθημα τόσο για τα παιδιά όσο για τους γονείς!

Πρόκειται για κείμενα έξυπνα και με πολλή φαντασία, όπως ακριβώς και τα σκίτσα, που δίνουν το ερέθισμα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα αισθήματα τους. Καλή ανάγνωση λοιπόν, μικροί και μεγάλοι!

Η Σουζάνα Παπαφάγου είναι κλινική ψυχολόγος, ομαδική- οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Θα τη βρείτε στο http://kaleidoskopiopsychis.blogspot.gr/ 

Leave a Reply