O ΤΖΕΦ ΚΙΝΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ

Ιαπωνία, Κίνα και Αυστραλία συγκέντρωσαν χιλιάδες θαυμαστές του Σπασίκλα, που θέλησαν να συναντήσουν από κοντά τον δημιουργό του! Σειρά έχουν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες…

Ο Τζεφ Κίνι, ο συγγραφέας της σειράς Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, ξεκινάει μία άνευ προηγουμένου παγκόσμια περιοδεία για να συναντήσει τους αναγνώστες του ανά τον κόσμο και να παρουσιάσει το 10ο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον πιο cool Σπασίκλα, τον Γκρεγκ Χέφλι. Δείτε τα βιβλία του Τζεφ Κίνι από τις Εκδόσεις Ψυχογιός εδώ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζεφ Κίνι ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρουσιάσει κάποιο από τα βιβλία του, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί και τις πέντε ηπείρους», μας πληροφορεί ο Michael Jacobs, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του εκδοτικού οίκου ABRAMS. «Η δύναμη της ανάγνωσης, αλλά και η διεθνής απήχηση του χιούμορ και των καταστάσεων που διαδραματίζονται στο βιβλίο είναι εμφανείς όπου και αν βρεθεί ο Τζεφ. Ανεξάρτητα από τη γλώσσα ή τη χώρα έκδοσης, τα παιδιά δείχνουν να συνδέονται με τον Γκρεγκ Χέφλι. Είναι πράγματι απίστευτο και συγκινητικό να γίνεσαι μάρτυρας του παγκόσμιου φαινομένου που λέγεται Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα».

Jeff Kinney

Σε συνεργασία με τους εκδότες των χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια περιοδεία του Τζεφ Κίνι, έχει δημιουργηθεί μία δυναμική πλατφόρμα στα social media, η οποία ενημερώνεται με videos από τις πόλεις που επισκέπτεται ο συγγραφέας του Σπασίκλα. Στις 3 Νοεμβρίου, ημέρα παγκόσμιας κυκλοφορίας του 10ου βιβλίου της σειράς, ο Τζεφ Κίνι βρέθηκε στο Τόκιο, στην Ιαπωνία, όπου και παρουσίασε τις νέες περιπέτειες του Γκρεγκ σε περισσότερα από 30 ΜΜΕ, μέσα σε μία κατάμεστη από θαυμαστές αίθουσα. Μεγάλες ουρές είχαν δημιουργηθεί ώρες πριν από την παρουσίαση. Τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα και ήθελαν να θέσουν πάμπολλα ερωτήματα στον Τζεφ, να βρεθούν κοντά του και να του σφίξουν το χέρι. Μετά την Ιαπωνία, ο Τζεφ Κίνι επισκέφθηκε την Κίνα, όπου ο εκεί εκδότης του ανακοίνωσε ότι η πρώτη έκδοση του νέου βιβλίου μετρούσε 6.000.000 αντίτυπα. Επόμενος σταθμός το Σίντνεϊ στην Αυστραλία, όπου και εκεί δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τους αναγνώστες του Σπασίκλα.

Η περιοδεία συνεχίζεται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου με σταθμούς στην Ισπανία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, στις 2 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Εκδόσεων Ψυχογιός, Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Ολλανδία και τη Λετονία. Ο Σπασίκλας επέστρεψε δυνατά με το νέο του βιβλίο κι έτσι η πιο δημοφιλής σειρά της τελευταίας δεκαετίας περιλαμβάνει πλέον 10 μοναδικά σπασικλο-βιβλίαπου έχουν κατακλύσει την υφήλιο, αφού έχουν εκδοθεί σε 53 χώρες και μεταφραστεί σε 48 γλώσσες. Και το πιο σημαντικό –που κάθε γονέας πρέπει να λάβει υπόψη– είναι ότι εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο αγάπησαν την ανάγνωση λόγω των βιβλίων του Σπασίκλα! Και μια και μιλάμε για τα παιδιά όλου του κόσμου… ο Τζεφ Κίνι, ο δημιουργός της σειράς Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, έχει ήδη ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία για να συναντήσει τους αναγνώστες του και να παρουσιάσει το 10ο βιβλίο, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ: ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ. Θα επισκεφθεί και την Ελλάδα φυσικά! Κρατήστε σημείωση στα σπασικλο-ημερολόγιά σας! Δείτε παρακάτω τα πάντα σχετικά με την απόλυτη σπασικλο-εκδήλωση!

11987100_1663291877216931_6238269568232434048_n

Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα έχει εκδοθεί σε 53 χώρες και μεταφραστεί σε 48 γλώσσες. Έχει παραμείνει στη λίστα των best sellers των New York Times για περισσότερες από 445 εβδομάδες από την έκδοση του πρώτου βιβλίου, και για περισσότερες από 345 εβδομάδες στη λίστα των σειρών. Τρεις ταινίες έχουν δημιουργηθεί, βασισμένες στις περιπέτειες του Γκρεγκ Χέφλι. Ο Τζεφ Κίνι έχει βραβευτεί δύο φορές με το Children’s Choice Book Awards. Τα βιβλία της σειράς έχουν κερδίσει πολλά βραβεία ψηφισμένα από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο. Το Νησί του Σπασίκλα (Wimpy Wonderland) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.poptropica.com είναι ένας εικονικός κόσμος για παιδιά και αποτελεί έναν από τους πλέον επισκέψιμους διαδικτυακούς τόπους.

new_logo_emeis_ki_eseis(1)

Leave a Reply