ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟ ΑΕΡΙΚΟ”

79140879_2148756105419379_1923376592411688960_nΟι δημιουργοί της κλασικής, αγαπημένης χριστουγεννιάτικης τριλογίας “Το αγόρι που το είπαν… Χριστούγεννα”, “Το κορίτσι που έσωσε τα Χριστούγεννα” και “Ο Πατέρας Χριστούγεννα κι εγώ”, δηλαδή ο Ματ Χέιγκ και ο Κρις Μοουλντ, δημιουργούν ένα μικρό, 100% αληθινό, έμμετρο βιβλιαράκι, στο οποίο πρωταγωνιστεί “Της αλήθειας το αερικό”, ένα πλάσμα που δυσκολεύεται πάρα πολύ να επιβιώσει, μια και το χαρακτηριστικό του είναι πως λέει πάντα την αλήθεια. Κι όπως ξέρουμε καλά, συχνά η αλήθεια είναι σκληρή, πονάει και δεν γίνεται αποδεκτή.

Clipboard01

Έπειτα από πολλές περιπέτειες και διωγμούς, το αερικό γνωρίζει ένα μικρό κορίτσι που το όνομά του έχει τρία Α, ένα μικρό κορίτσι δυστυχισμένο, που ζει μια δύσκολη ζωή. Ένα κορίτσι στο οποίο αναγκάζεται να πει φυσικά την αλήθεια για όλα όσα θα ακολουθήσουν και δεν θα είναι εύκολα. Το κορίτσι, όμως, ακούει και καταλαβαίνει πως “η νύχτα έχει σκοτεινιά μα κι άστρα ακτινοβόλα”, πως η ζωή έχει δύσκολες, αλλά και όμορφες στιγμές, πως το μέλλον διαγράφεται μπροστά της ανοιχτό και πως την περιμένουν πολλές εμπειρίες για τις οποίες αξίζει να παλέψει και να επιβιώσει. “Μόνο τη θλίψη αν μάθεις θα βρεις την ευτυχία” λέει το αερικό και φυσικά λέει… αλήθεια. Και επιτέλους δικαιώνεται γιατί βρίσκει ένα πλάσμα που δέχεται την αλήθεια όπως είναι και του προσφέρει χώρο να μείνει κι αυτό και το ποντίκι που κουβαλάει στα μαλλιά του, βρίσκει μια φίλη, βρίσκει μια οικογένεια.

Clipboard02

Η Αργυρώ Πιπίνη απέδωσε όμορφα τους στίχους του Χέιγκ (υποθέτω πως δεν θα ήταν διόλου εύκολο) και μας έδωσε την ευκαιρία να αναστοχαστούμε, μικροί και μεγάλοι, πάνω στις δυσκολίες της ζωής, που φυσικά δεν κρατούν για πάντα. Ένα βιβλίο που περιέχει πόνο, μα που ταυτόχρονα είναι βαθιά αισιόδοξο, όπως όλα τα προηγούμενα του συγγραφέα, για πλάσματα από 4 ετών μέχρι και 104 ετών, που καμιά φορά χάνουν την ελπίδα τους, αλλά καταφέρνουν και την ξαναβρίσκουν όχι στο ψέμα μα στα λόγια τα αληθινά! Ένα αστείο και αξιολάτρευτο παραμύθι για ένα ξεχωριστό αερικό που έμαθε να αγαπάει τον εαυτό του και έμαθε και άλλους να αγαπούν τον εαυτό τους, κάνοντας σκέψεις θετικές! Ένα βιβλίο που λυπάμαι πολύ που δεν υπήρχε όταν ήμουν μικρή…

Της αλήθειας το αερικό

Το βιβλίο του Ματ Χάιγκ Της αλήθειας το αερικό κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη. 

Leave a Reply