ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ;”

Τι κάνουν ο μπαμπάς και η μαμά τη νύχτα“Τι κάνουν ο μπαμπάς και η μαμά τη νύχτα;” Καταρχάς, μην πάει ο νους σας στο κακό… Αν και πολλοί μπαμπάδες και μαμάδες θα θέλαμε να έχουμε τη νυχτερινή συμπεριφορά των εφηβικών, φοιτητικών και μεταφοιτητικών μας χρόνων, είμαστε τυχεροί αν κάτι τέτοιο μας κάτσει 2-3 φορές την εβδομάδα (και πολύ λέω). Αφήστε που τα παιδιά στα οποία απευθύνεται αυτό το υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο των Thierry Lenain και Barroux (εκδόσεις Διόπτρα) δεν φαντάζονται καν “Τι θα ήθελαν να κάνουν ο μπαμπάς και η μαμά τη νύχα” (δίνω ιδέα για κίνκι βιβλίο ενηλίκων).

Τα παιδιά δεν θέλουν να κοιμούνται μόνα τους και κυρίως νωρίτερα από τους γονείς τους γιατί πραγματικά φαντάζονται ότι ο μπαμπάς και η μαμά βρίσκουν χρόνο για καθετί απαγορευμένο. Για τηλεόραση μέχρι πρωίας, τζανκ φουντ και ζάχαρη, ξέφρενα πάρτι, φροντίδα άλλων παιδιών, άντε και για κάνα φιλάκι… Τις απορίες της μικρής Σοφίας προς τους γονείς της προσωπικά τις έχω ακούσει πολλάκις με αφοπλιστική και ειλικρινέστατη περιέργεια, όταν τα παιδιά μου ήταν νήπια. Όμως το βιβλίο δίνει στους μικρούς, φιλοπερίεργους, άυπνους και πολυλογάδες με το που σκοτεινιάζει μπόμπιρες μια “πληρωμένη” όσο και μπανάλ απάντηση: Τη νύχτα ο μπαμπάς και η μαμά ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ (ή τέλος πάντων, το προσπαθούν, γιατί όλο και κάποιος διακόπτει τον ύπνο τους για μια αγκαλιά–στην καλύτερη).

Το “Τι κάνουν ο μπαμπάς και η μαμά τη νύχτα;” είναι τέλειο βιβλίο για παιδιά 2-6 ετών! Μπορείτε να βάλετε το παιδί σας να φανταστεί κι άλλα οργιαστικά σενάρια, όσο χασμουριέστε και περιμένετε μετά το βραδινό διάβασμα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να κοιμηθεί μια νύχτα αδιάκοπα για να χορτάσετε κι εσείς τον πολυπόθητο υπνάκο που σας λείπει τα τελευταία χρόνια. Και πού ξέρετε; Ίσως και να κάνετε και κάνα… φιλάκι να θυμηθείτε τα παλιά!

Leave a Reply