ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ

Θεσσαλονίκη, πόλη στο σταυροδρόμι δύο κόσμων«Στον Άγιο Δημήτριο τρανό ναό αφιέρωσαν, προστάτη τον ονόμασαν, κάθε τιμή τού δώσαν. Κι άλλοι ναοί υψώθηκαν την εποχή εκείνη, που ακόμα στέκονται λαμπροί, στον χρόνο έχουν επιμείνει.» Το βιβλίο «Θεσσαλονίκη, πόλη στο σταυροδρόμι δύο κόσμων» της σειράς Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ του βραβευμένου Φίλιππου Μανδηλαρά σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Νύφη του Βορρά τη λένε κι έχει θάλασσα μπροστά της, κάποιοι τη θαυμάζουνε για τα πολλά, κάποιοι για τα λιγοστά της. Λαοί, φυλές περάσαν από κει και κατοικήσαν, το στίγμα τους στην πόλη αυτή όλοι τ’ αφήσαν.

Το βιβλίο παρουσιάζει την πολυτάραχη ιστορία της Θεσσαλονίκης, από τα χρόνια που ζούσε ακόμα η αδελφή του Μεγάλου Αλέξανδρου από την οποία πήρε το όνομά της, ως τις σημερινές μέρες μας, δοσμένη με απλά, κατανοητά στιχάκια και με πολύχρωμη, ανάλαφρη και χιουμοριστική εικονογράφηση, που βοηθούν το παιδί να κάνει μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που δοξάστηκε, αγαπήθηκε και ζηλεύτηκε όσο λίγες.

  • Ιδανικό για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, με γλώσσα προσιτή και λιτό κείμενο, με ομοιοκαταληξία.
  • Αναφορά όλης της ιστορίας ή της ζωής των ηρώων και ιδανική επιλογή ως υποστηρικτικό υλικό σε θεματικές και σχολικές γιορτές
  • Πολύχρωμη, μοντέρνα εικονογράφηση.

Leave a Reply