ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΙ, ΤΟΝ ΌΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΟΥΦΕΡ

85106550_185568165876913_3710775503779528704_nΛατρεύω τα παιδικά βιβλία γνώσεων! Όχι μόνο διότι τα παιδιά μου έχουν πρόσβαση σε πολύ καλή πληροφορία επί παντός επιστητού, αλλά (κυρίως) διότι βρίσκω κι εγώ την ευκαιρία, διαβάζοντας μαζί τους, είτε να φρεσκάρω τις γνώσεις μου, είτε να μάθω έναν σωρό καινούργια πράγματα, στα οποία δεν είχα πρόσβαση ως παιδί και με τα οποία δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ ως ενήλικη. Πρόσφατα ανακάλυψα στις εκδόσεις Μεταίχμιο, δυο νέα βιβλία, το “Ταξίδι στην Ιστορία” και το “Ταξίδι στο διάστημα”, που μας έκλεψαν οικογενειακώς την καρδιά! Συγγραφέας τους είναι ο Τίμοθι Νάπμαν και πρωταγωνιστές τους η Άλι, ο Όλι, δυο αδέλφια που τους αρέσει πολύ να μαθαίνουν νέες πληροφορίες και ο σκυλάκος τους, ο Γούφερ! Ας τα γνωρίσουμε αναλυτικά:

978-618-03-2097-8_1 (1)Ταξίδι στην Ιστορία

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

 Τίτλος πρωτοτύπου: Let’s go back into History

Θα σας κάνω κάποιες ερωτήσεις, να δω αν ξέρετε να απαντήσετε! Τι έτρωγαν οι Αζτέκοι; Πού πλένονταν οι Ρωμαίοι; Ποια αγωνίσματα περιλάμβαναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες; Από πού έπιναν οι Βίκινγκς; Τι συνέβαινε σε ένα μεσαιωνικό πρωτάθλημα κονταρομαχίας; Πώς καπάρωναν την περιοχή τους οι χρυσοθήρες; Τι είναι το Ολαμαλίτζλι; Πώς μετέφεραν τα μηνύματά τους οι Ίνκας; Τι σήμαινε η δουλειά στο Σινικό Τείχος; Τι συνέβαινε στις κηδείες των αρχαίων Αιγυπτίων; Με τι έπαιζαν οι πρωτόγονοι;

Υποθέτω ότι λίγες είναι οι απαντήσεις που γνωρίζετε! Σας προ(σ)καλώ, λοιπόν, να γυρίσετε κι εσείς πίσω στην Ιστορία, μαζί με τα παιδιά σας, την Άλι, τον Όλι και τον Γούφερ και να μάθετε τα πάντα για 10 από τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς και τις πιο συναρπαστικές περιόδους της Ιστορίας, μέχρι χιλιάδες χρόνια πριν. Κάθε ενότητα/σκηνή συνοδεύεται από ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, ενώ το βιβλίο περιέχει και ένα “εργαλείο”, που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε χαμένα αντικείμενα!

978-618-03-2096-1_1 (1)Ταξίδι στο διάστημα

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Λέτσα

Τίτλος πρωτοτύπου: Let’s go into Space

Συνεχίζω κι εδώ τις ερωτήσεις! Ποιος αστερισμός μοιάζει με σκύλο; Γιατί είναι κόκκινος ο Άρης; Ποιος πλανήτης έχει περισσότερα από 60 φεγγάρια;  Τι έχουν αφήσει πίσω τους στη Σελήνη οι Αστροναύτες; Τι είναι οι σωρειτομελανίες; (αυτό το ήξερε ο άντρας μου και απόρησε με την άγνοιά μου) Τι είναι η Ζώνη Βαν Άλεν; (καμία σχέση με το συγκρότημα…) Πώς ονομάζεται η επιφάνεια του ήλιου; Τι είναι οι πλανήτες νάνοι; Πώς σχηματίζονται οι μαύρες τρύπες;  Τι είναι ένα σουπερνόβα; Τι σχήμα έχουν οι Γαλαξίες;

Υποθέτω ότι και σε αυτό το άτυπο κουίζ, οι περισσότεροι την πατήσατε. Σας προ(σ)καλώ, λοιπόν, και πάλι: αυτή τη φορά να “εκτοξευτείτε στο διάστημα”, μαζί με τα παιδιά σας, την Άλι, τον Όλι και τον  Γούφερ και να ανακαλύψετε τα πάντα για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και τους άπειρους κόσμους πέρα απ’ αυτούς. Και στο βιβλίο αυτό, κάθε ενότητα/σκηνή συνοδεύεται από παιχνίδι παρατηρητικότητας, ενώ επίσης εμπεριέχεται βοηθητικό “εργαλείο”, ώστε να ανακαλύψετε χαμένα αντικείμενα!

Καλά ταξίδια!

Leave a Reply