ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει το εργαστήρι τριών συναντήσεων “Γίνε κι εσύ ένας μικρός ρεπόρτερ” για παιδιά 8-12 ετών, με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη. Οι συμμετέχοντες θα γίνουν μικροί δημοσιογράφοι, θα συντάξουν και θα γράψουν ένα τεύχος της παιδικής εφημερίδας των Εκδόσεων Μεταίχμιο «Παιδιά, διάλειμμα!», με στόχο την εξοικείωση τους με την ανάγνωση και συγγραφή διαφορετικών κειμενικών ειδών.
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να παρουσιάσουν, να γράψουν και να διορθώσουν κείμενα, τα οποία θα αποτελέσουν το υλικό του τεύχους της εφημερίδας, το οποίο θα εκδοθεί και θα μοιραστεί. Οι δραστηριότητες αυτές θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν σε βάθος τη δομή διαφορετικών κειμένων και επομένως να διαβάζουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να αναπτύξουν δηλαδή δεξιότητες απαραίτητες για να γίνουν επαρκείς αναγνώστες, αλλά και -γιατί όχι;- συγγραφείς. Φυσικά, το γεγονός ότι θα κληθούν να συνεργαστούν με άλλους για να πετύχουν έναν κοινό σκοπό θα ενισχύσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες, καθώς θα μάθουν να δέχονται και να εκτιμούν διαφορετικές απόψεις.

aoratoi reporter

Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στα παιδιά το βιβλίο Αόρατοι Ρεπόρτερ, Επτά συναρπαστικές ημέρες του Άρη Δημοκίδη.

Ημερομηνίες: Παρασκευή, 16, 23 και 30 Μαΐου 2014
Κόστος: 45 € για κάθε παιδί -40 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013-2014- (και για τις τρεις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 6.30 έως τις 8 μ.μ.
Πού: Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων στο τηλέφωνο 211 3003580 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] (σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού,  τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου .

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 40 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο Πολυχώρος θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Η Άλκηστη Χρονάκη μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Λογοτεχνία σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο θεματικό πεδίο «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με θέμα Η Συμβολή της Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων στη Διαμόρφωση της Υποκειμενικότητας των Εφήβων. Στο πλαίσιο της διατριβής και για τις ανάγκες της έρευνας, οργάνωσε και λειτούργησε λέσχες ανάγνωσης παιδιών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και ΙΕΚ ως καθηγήτρια Αγγλικών, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα που υλοποιούσε και ως μεταφράστρια. Παράλληλα, από το 1998 μέχρι το 2003 αρθρογραφούσε στο λογοτεχνικό περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Από το 2006 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών. 

Leave a Reply