ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΛΑΝΗΤΗΣ SOS-22 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

image descriptionO ΠΛΑΝΗΤΗΣ SOS -22 σύγχρονα τέρατα που απειλούν το περιβάλλον μας (και τι μπορείτε να κάνετε για να τα νικήσετε), της Marie G. Rohde, που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, είναι ένα ευφάνταστο παιδικό βιβλίο που παρουσιάζει τις περιβαλλοντικές απειλές ως μυθικά τέρατα, μας εξηγεί γιατί και με ποιους τρόπους μάς απειλούν και μας προτείνει τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Σήμερα, σας συστήνουμε τον Ατμοσφαιροδράκο και τον Σκουπιδοκόνγκ.

1

2

3

4

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ SOS είναι ένας από τους πλέον πρωτότυπους παιδικούς τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει πάνω στη θεματική της προστασίας του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα ένα απαραίτητο βιβλίο για κάθε σύγχρονη σχολική και παιδική βιβλιοθήκη.

Από τον Ατμοσφαιροδράκο που προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη μέχρι τον Νεφόσαυρο που ρυπαίνει τον αέρα, οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν πως τα αληθινά τέρατα του περιβάλλοντος είναι παντού, ανακαλύπτουν πώς επιβιώνουν, μαθαίνουν τις αδυναμίες τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση του πλανήτη.

Ένα εντυπωσιακά εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά από 8 ετών [Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα] και άνω που μας προτρέπει να δράσουμε για την προστασία του περιβάλλοντος. Χρήσιμο για παιδιά κάθε ηλικίας που θέλουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Περιέχει γλωσσάρι, πηγές και ευρετήριο.

Είπαν για το βιβλίο ΠΛΑΝΗΤΗΣ SOS:

«Ένα βιβλίο που παρουσιάζει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις με ευφάνταστο τρόπο, για τους μικρούς υπερασπιστές της οικολογίας»

kirkusreviews.com

«Με πρωτοπρόσωπη αφήγηση η συγγραφέας παίρνει τη μορφή καθενός από τα 22 «τέρατα» των περιβαλλοντικών κινδύνων, εξηγώντας μας πώς καθένα από αυτά απειλεί τον πλανήτη.»

publishersweekly.com

Η Marie G. Rohde είναι εικονογράφος και κατάγεται από τη Σουηδία. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ SOS είναι το πρώτο της βιβλίο, προϊόν του μεγάλου ενδιαφέροντός της για το περιβάλλον και τους μύθους.

Leave a Reply