ΣΤΟ “ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ “ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ” ΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Όταν ήρθαν για εμέναΤο βιβλίο του Γιώργου Παναγιωτάκη Όταν ήρθαν για εμένα (Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων, βιβλίο 2) απέσπασε το λογοτεχνικό βραβείο του ηλεκτρονικού περιοδικού “Αναγνώστης” στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο για Εφήβους.

Ένας κόσμος που βρίσκεται δίπλα μας και κατοικείται από συνηθισμένα παιδιά με ασυνήθιστες ιδιότητες. Παιδιά που θα κάνουν φίλους, θα ζήσουν επικίνδυνες και αστείες περιπέτειες, θα γνωρίσουν αλλόκοτους καθηγητές, θα αποδεχτούν τη μοναδικότητά τους.

Ο Γιώργος Παναγιωτάκης δήλωσε για τη βράβευση του: «Το πολύ τιμητικό αυτό βραβείο έρχεται σε μια εξαιρετική στιγμή, καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες έβαλα την τελευταία λέξη στο τρίτο βιβλίο της Λέσχης Αλλόκοτων Πλασμάτων. Ολοκληρώνεται έτσι ένας κύκλος του μικρού αλλόκοτου κόσμου που έφτιαξα, προσπαθώντας να ερμηνεύσω τον μεγάλο, τον πραγματικό. Ο τελευταίος κρύβει επίσης μέσα του μπόλικη παραξενιά και συχνά μας τρομάζει. Όμως αυτόν μόνο έχουμε και αυτόν οφείλουμε να κάνουμε καλύτερο».

35151275_10216366251849945_4376337379863035904_n

Όταν ήρθαν για εμένα- Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων

Συγγραφέας: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

 «Μελίνα, τι λόγια είναι αυτά; ∆ε θα σώσουµε εµείς τον κόσµο!»

«Κάνεις λάθος, µαµά. Εµείς θα τον σώσουµε. Και εµείς!»

Η δεύτερη χρονιά στο Μυστικό Καταφύγιο προµηνύεται συναρπαστική. Η διεύθυνση του σχολείου έχει επιτρέψει τη χρήση του ίντερνετ και, φυσικά, τα περισσότερα παιδιά λιώνουν µπροστά στις οθόνες. Ο Μάρκο και η Μελίνα, πάλι, βιώνουν κάτι πρωτόγνωρο. Φαινοµενικά δεν ταιριάζουν καθόλου. Κι όµως, µια αλλόκοτη έλξη τούς φέρνει όλο και πιο κοντά. Την ίδια ώρα, στον έξω κόσµο έχει ξυπνήσει ένας παλιός εφιάλτης. Μια οργάνωση, µε αρχηγό τον µυστηριώδη Πίτερ Κρούγκερ, σπέρνει µεθοδικά ψέµατα και µίσος. Προς το παρόν έχει βάλει στο στόχαστρό της πρόσφυγες και ξένους. Άραγε θα αρκεστεί σ’ αυτούς; Το σκοτάδι ολοένα και απλώνεται. Κάποιοι πρέπει να το σταµατήσουν.

12745643_10208647638169427_9198555938580435391_n

Όταν ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης ήταν µικρός, έλεγε ότι θα γίνει εξερευνητής ή, αν δεν τα κατάφερνε, συγγραφέας. Όταν όµως µεγάλωσε, εργάστηκε στον κινηµατογράφο και στην τηλεόραση. Επίσης δούλεψε σαν συντάκτης σε περιοδικά και ιστοσελίδες και έγραψε σενάρια για ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Τελικά έγινε και συγγραφέας. Του αρέσουν οι ιστορίες µε καλό τέλος, αλλά παραδέχεται ότι και οι υπόλοιπες µπορεί να έχουν τη χάρη τους. Έχει γράψει τα έργα Το µυστικό της άτυχης πέστροφας ή η βίβλος της αµφιβολίας (Κέδρος, 2008), Η θαυµαστή περιπέτεια του Φραντζολάκη (Κέδρος, 2009), Μικρόκοσµος (Κέδρος, 2011),  τα έξι βιβλία της σειράς «Αταξίες στην τάξη» (Κέδρος, 2011-2017, εκ των οποίων το Παράσταση για κλάµατα τιµήθηκε το 2015 µε το Βραβείο Καλύτερου Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά του περιοδικού Ο Αναγνώστης), Αλάστρα – Το βιβλίο των δύο κόσµων (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) και το πρώτο βιβλίο της σειράς «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασµάτων» µε τίτλο Το Μυστικό Καταφύγιο (Εκδόσεις Πατάκη, 2017).

Leave a Reply