Ο ΧΤΑΠΟΔΙΟΣ ΣΕΪΦ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΟΦΥΛΑΚΕΣ

Οι Εκδόσεις Πατάκη και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, σε συνεργασία με το Safe Water Sports, παρουσιάζουν το ξεχωριστό βιβλίο “Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι τρεις θαλασσοφύλακες”.

Ο Χταπόδιος Σέιφ και τα δυο του φιλαράκια μια ιστορία θα σου πουν. Θαλασσοφύλακας να γίνεις και οι τρεις τους σου ζητούν. Όλους εσύ να ενημερώνεις τη θάλασσα πώς θα χαρούν. Βούτηξε στις σελίδες αυτού του βιβλίου, για να γνωρίσεις τον Χταπόδιο Σέιφ και τους Θαλασσοφύλακες, ώστε κι εσύ μαζί τους να ενημερωθείς, να ελέγξεις, να προσέξεις και να απολαύσεις τη θάλασσα και το νερό. Μην αφήσεις μια στιγμή να σου χαλάσει την απόλαυση!

Το Safe Water Sports ενημερώνει όλους μας για τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να τηρούμε στη θάλασσα, στα σπορ και στα παιχνίδια στο νερό. Αφορμή της δημιουργίας αυτού του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ήταν ένα τραγικό γεγονός. Ο θάνατος ενός 10χρονου παιδιού στη Μύκονο, το καλοκαίρι του 2014… Το πένθος λειτούργησε αφυπνιστικά για τους γονείς του παιδιού που θέλησαν να μετατρέψουν το πόνο τους σε κάτι δημιουργικό που θα βοηθήσει όλο τον κόσμο.

Έτσι, δημιουργήθηκε ο Οργανισμός που χαρτογράφησε τις ελληνικές παραλίες και μας προσφέρει πολύτιμες για την ασφάλειά μας πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας της και ενός δωρεάν app για κινητά, έχοντας ως βασικό στόχο του να ενημερώσει όλους μας για τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να γνωρίζουμε και να τηρούμε, για να χαιρόμαστε πάντα τη θάλασσα, τα σπορ και τα παιχνίδια στο νερό, χωρίς να κινδυνεύουμε.

Ο δικτυακός τόπος www.safewatersports.gr, τον οποίον ο καθένας μας μπορεί να επισκεφτεί για να ενημερωθεί, έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα. Εκεί θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες όπως:

  • ποιες επιχειρήσεις έχουν άδεια από το Λιμενικό Σώμα για να μπορούν να προσφέρουν θαλάσσια σπορ και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες στη θάλασσα.
  • ποιες παραλίες έχουν ναυαγοσώστη, για να κολυμπάμε με ασφάλεια
  • αν μια παραλία έχει βαθιά ή ρηχά νερά,
  • αν είναι εκτεθειμένη σε ανέμους,
  • αν έχει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.

13332839_10154885864238852_7495519692577240765_n

Πέραν της ιστοσελίδας, για να γίνει ακόμα γνωστότερο το έργο της, η Safe Water Sports απευθύνθηκε στο συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και την εικονογράφο Βίλλυ Καραμπατζιά για να δημιουργήσουν ένα βιβλίο που θα ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό και κυρίως τα παιδιά. Κι έτσι κάπως δημιουργήθηκε  Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι τρεις θαλασσοφύλακες.

Τα δικαιώματα για το κείμενο θα πάνε στην Safe Water Sports. 

Leave a Reply