ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους, από 7 ετών και άνω, σε εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου. την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, 11:30-13:00.

Ελάτε να διαβάσουμε, να εμπνευστούμε και να γράψουμε τις δικές μας ιστορίες, με αφορμή το βιβλίο Μαγειρεύοντας Ιστορίες-Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα! Στο εργαστήριο αυτό θα διαβάσουμε μικρές ιστορίες, θα διαλέξουμε την αγαπημένη μας και θα σκαρώσουμε τη δική μας περιπέτεια. Το βιβλιαράκι που θα γράψουμε και θα εικονογραφήσουμε θα είναι η δική μας συμβολή στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων
Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης 
12003919_10153138977420994_3231895066769774636_n

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Δημιουργικές ασκήσεις που ξεκλειδώνουν τη φαντασία και τα συναισθήματα και εμπνέουν τα παιδιά για να γράψουν τις δικές τους ιστορίες. Το βιβλίο χωρίζεται σε ενότητες ανάλογα με το θέμα του κειμένου στο οποίο ασκείται το παιδί (μυθολογία, ημερολόγιο, κόμικ, αστυνομική ιστορία, περιγραφή αθλητικού γεγονότος, ιστορία με ήρωες από τον φυσικό κόσμο κ.ά.). Σε κάθε ενότητα δίνεται αρχικά ένα κείμενο-παράδειγμα που λειτουργεί ως αφορμή για συζήτηση αλλά και ως έμπνευση για τα κείμενα του παιδιού. Στη συνέχεια με στοχευμένες ερωτήσεις και απαραίτητες συμβουλές το παιδί καθοδηγείται ώστε να γράψει τα δικά του κείμενα: ξεκινάει με πιο σύντομα κείμενα και προχωράει στη συγγραφή ιστορίας. Έτσι, αβίαστα, χωρίς κόπο, το παιδί γίνεται ένας μικρός συγγραφέας. Η εικονογράφηση και το ευχάριστο στήσιμο-παρουσίαση δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να βγουν στο χαρτί σκέψεις και συναισθήματα.

Leave a Reply