ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει λέσχες ανάγνωσης για παιδιά από 8 ετών και άνω.

Η εκπαιδευτικός Άλκηστη Χρονάκη υποδέχεται τους μικρούς αναγνώστες από 8 έως 11 ετών σε μια Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής Λογοτεχνίας, όπου με αφορμή τα βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες. Επιπλέον, στη Λέσχη Ανάγνωσης αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες (ανάγνωσης, ομιλίας, γραφής) και εξασκούνται σε νέο λεξιλόγιο με έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, διαβάζοντας τα βιβλία, μιλώντας για αυτά και παίζοντας με αυτά. Τέλος, εμβαθύνουν στα κείμενα, διερευνούν τα ζητήματα που εγείρουν, έρχονται σε επαφή με νέες, διαφορετικές ιδέες, μαθαίνουν να ακούνε τις απόψεις των συνομιλητών τους και να συμμετέχουν σε μια κοινή συζήτηση. 

Επιπλέον, η βραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση προσκαλεί τους νεαρούς (από 12 ετών) φίλους του βιβλίου να συμμετάσχουν στη Λέσχη Ανάγνωσης Εφηβικής Λογοτεχνίας και να την ακολουθήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι έξω από τον χωροχρόνο που γνωρίζουμε στην καθημερινότητα, με όχημα τα βιβλία!

Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής Λογοτεχνίας
Συντονίστρια: Άλκηστη Χρονάκη 
Πρώτη συνάντηση για τη νέα σεζόν: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00

Λέσχη Ανάγνωσης Εφηβικής Λογοτεχνίας
Συντονίστρια: Αγγελική Δαρλάση
Πρώτη συνάντηση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00

Περισσότερα για τις Λέσχες που λειτουργούν ήδη θα βρείτε ΕΔΩ.

O αριθμός των θέσεων στις αναγνωστικές μας λέσχες είναι περιορισμένος. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και να γίνετε μέλη, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail: [email protected], σημειώνοντας τη Λέσχη Ανάγνωσης που σας ενδιαφέρει καθώς και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο). 

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 
Για τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 211 3003580.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, ΑΘΗΝΑ 

Leave a Reply