ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΑΣΚΑ;

18664462_10154866242877955_1190322192929508938_nΟι εκδόσεις Διόπτρα γνωρίζουν στα παιδιά μια διαφορετική πριγκίπισσα. “Η Πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα” είναι ξεχωριστή, διότι όταν χτυπά ο τερατοσυναγερμός φορά τη μαύρη μάσκα της και γίνεται σούπερ-ηρωίδα. Βοηθά όσους έχουν ανάγκη, ζει την περιπέτεια και αντιμετωπίζει τους φόβους της.

Κυκλοφορούν, μέχρι σήμερα, τρεις περιπέτειές της, μεταφρασμένες από την Ιωάννα Παπαγεωργίου, που αποδεικνύουν ότι οι πριγκίπισσες δεν χρειάζεται να φοράνε πάντα ροζ. Η κόρη μου, 6 ετών, τα λάτρεψε! Πρέπει να τα διάβασε από 3-4 φορές το καθένα και είναι εγκατεστημένα στο κομοδίνο της για να επανέρχεται κάθε τόσο!

Δείτε αναλυτικά:

605232

Η Πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα

Η Πριγκίπισσα Μανόλια απολαμβάνει τη ζεστή σοκολάτα της παρέα με τη Δούκισσα Περουκίνοφ, όταν ξαφνικά… Ντριν, ντριν: ο τερατοσυναγερμός! Όποτε εμφανίζεται κάποιος κίνδυνος, η Πριγκίπισσα Μανόλια αφήνει στην άκρη το ροζ φόρεμά της και τα γυάλινα γοβάκια της, φοράει τη μαύρη στολή της και μεταμορφώνεται.

605233

Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα – Το τέλειο πάρτι

Η πριγκίπισσα Μανόλια θα γιορτάσει τα γενέθλιά της με ένα τέλειο πάρτι! Άραγε οι φίλες της θα ανακαλύψουν ότι είναι η Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα; Διότι πάνω που αρχίζουν να καταφτάνουν οι καλεσμένες της… Ντριν, ντριν: ο τερατοσυναγερμός! Η Πριγκίπισσα Μανόλια κρύβεται στο ντουλάπι με τις σκούπες, φοράει τη μαύρη στολή της και τη μαύρη μάσκα της και μεταμορφώνεται.

605234

Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα – Το άγρια λαγουδάκια

Η Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα έρχεται αντιμέτωπη με μια παρέα από χαριτωμένα αλλά πολύ άγρια λαγουδάκια. Όταν μαζί με το πόνι της, τον Μαυροχαίτη, τρέχουν στο λιβάδι με τις κατσίκες για να αντιμετωπίσουν τα τέρατα, ανακαλύπτουν ότι αυτό είναι γεμάτο από λαγουδάκια που σουφρώνουν τις μυτούλες τους και κουνάνε τις ουρίτσες τους.  Πού να είναι άραγε τα τέρατα; Ίσως τελικά μια παρέα από χαριτωμένα, αλλά πολύ άγρια λαγουδάκια να είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός που έχει αντιμετωπίσει…

Shannon_and_Dean_Hale2

Η Πριγκίπισσα με την Μαύρη Μάσκα, η νέα ηρωίδα που ήρθε για να γίνει η αγαπημένη των παιδιών είναι το λογοτεχνικό δημιούργημα της Shannon Hale και του συζύγου της της, Dean Hale, των συγγραφέων των κόμικ άλμπουμ Rapunzel’s Revenge και Calamity Jack, που έχουν εικονογραφηθεί από τον Nathan Hale. Η Shannon Hale έχει γράψει πολλά ακόμα βιβλία, μεταξύ των οποίων το βραβευμένο μυθιστόρημα Princess Academy. Όπως λένε οι ίδιοι για τη σειρά βιβλίων Η Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα: «Άλλοτε οι κόρες μας ντύνονται σαν πριγκίπισσες και προσποιούνται ότι διοργανώνουν δεξιώσεις και άλλοτε φορούν κάπες και προσποιούνται ότι πολεμούν με τέρατα. Θέλαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μια ηρωίδα που θα είχε όλες αυτές τις ιδιότητες!» Η Shannon και ο Dean Hale ζουν με τα τέσσερα μικρά παιδιά τους στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα.

Leave a Reply