Η ΝΟΝΑ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΥΨΩΝΑ|ΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου “Η νόνα χελώνα και η αρχαία κρυψώνα”.

Η νόνα Χελώνα και τα δέκα της εγγόνια –γνωστοί χαρακτήρες από δύο προηγούμενα βιβλία της συγγραφέα, Το Πάσχα της νόνας Χελώνας και Τα Χριστούγεννα της νόνας Χελώνας– στο νέο αυτό βιβλίο είναι οι πρωταγωνιστές μιας περιπέτειας όπου συμμετέχουν κι άλλα ζώα και πουλιά του δάσους: ο ασβός, ο τυφλοπόντικας, ο λαγός, η κουκουβάγια, ο παπαγάλος και η κίσσα. Στη φωλιά του τυφλοπόντικα  υπάρχει μια αρχαία κρυψώνα! Είναι ένα πιθάρι γεμάτο με αρχαία νομίσματα!  Ώσπου ν’ αποφασίσει η συντροφιά του δάσους  τι πρέπει να γίνει με τα πολύτιμα αυτά ευρήματα, θα συμβούν πολλά απρόοπτα, παρεξηγήσεις και καβγάδες. Τα νομίσματα θα κινδυνεύσουν να χαθούν ή να μείνουν αιώνια στο χώμα… Τελικά, η σωστή λύση θα βρεθεί με τη βοήθεια μιας παραμυθούς!

Το μεγάλο αυτό παραμύθι  προσφέρεται για ανάγνωση τόσο στο σπίτι, όσο και στην τάξη και μπορεί να αποτελέσει βάση για εκπαιδευτικές δραστηριότητες που  επεκτείνουν τα νοήματά του κι εμπλουτίζουν με χιούμορ τις γνώσεις των παιδιών.

10495

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ 
 

Leave a Reply