ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΣΟΦΙΑΝΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ, ΠΩΣ ΠΕΡΝΑNE ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Σοφιάννα ΘεοφάνουςΧάρτινοι ήρωες σε καραντίνα. Τo Τaλκ συναντά εξ αποστάσεως αγαπημένους πρωταγωνιστές βιβλίων και τους δημιουργούς τους και μαθαίνει πώς τα περνάνε και οι μεν και οι δε τις παράξενες ετούτες ημέρες. Καλεσμένοι μας η Σοφιάννα Θεοφάνους και τα φαντάσματά της!

Σοφιάννα, πώς περνούν τα φαντάσματα στην Καραντίνα; Ή μήπως ο κορονοϊός δεν έφτασε στο στοιχειωμένο σπίτι;
Τα φαντάσματα έχουν και αυτά τις δυσκολίες τους στην καραντίνα. Ας μη νομίζουμε ότι επειδή είναι φαντάσματα δεν επηρεάζονται με τόσο κόσμο μέσα στο σπίτι,τόσα φώτα, τόση φασαρία! Για να καταλάβεις η Μπέλλα η φαγού έστειλε ολόκληρο βίντεο σε μια από τις λίγες φορές που είχε ησυχία μέσα στο σπίτι γιατί όλοι είχαν κουραστεί από το πολύ φαΐ και ροχάλιζαν στους καναπέδες! Σε λίγο θα μου στείλει και ο Γουιλάρντ που είναι σε καραντίνα με 40 ναύτες στη μέση του Ειρηνικού! Προς το παρόν απολαύστε την Μπέλλα!

  -Εσύ πώς περνάς στην καραντίνα;

Πάνω κάτω όπως όλος ο κόσμος. Πολύ φαΐ, πολύ netflix, τηλεργασία και χαρά, βόλτα τα σκυλάκια (τα έχουμε ξεπατώσει!). Η αλήθεια είναι ότι ενώ περίμενα να είμαι πολύ δημιουργική στην καραντίνα, η πραγματικότητα με διέψευσε μεγαλειωδώς. Είναι πολύ πιο δύσκολο να συγκεντρωθώ και να διαβάσω ή να γράψω. Η δημιουργία θέλει και διάδραση πέρα από μια ευπρόσδεκτη μοναχικότητα.

126806Η Σοφιάννα Θεοφάνους γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν”, από όπου αποφοίτησε με Άριστα, καθώς και του τριετούς Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου του οποίου τη διεύθυνση είχε ο Στάθης Λιβαθινός. Υπήρξε 12 χρόνια ηθοποιός του Εθνικού θεάτρου όπου συνεργάστηκε με πολύ αξιόλογους σκηνοθέτες και συναδέλφους, καθώς και αργότερα στο ελεύθερο θέατρο. Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο, έχει γράψει σκαλέτες για σενάρια και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια που αφορούν στο θέατρο ή που είναι σχετικά με τη σκηνική πράξη. Μεταξύ άλλων και όταν δεν παίζει στο θέατρο, εικονογραφεί και κάνει οργάνωση παραγωγής στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Το 2014 έγραψε τη διασκευή για τη “Βασίλισσα του Χιονιού” του Άντερσεν σε μορφή όπερας για παιδιά μετά από παραγγελία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η οποία μετακλήθηκε το Δεκέμβρη του 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
To 2017 και κατόπιν παραγγελίας της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής έγραψε την παιδική όπερα “Ο πρίγκιπας Ιβάν και το Πουλί της Φωτιάς” σε μουσική και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή.
Το 2018 στα πλαίσια της συνεργασίας του Μικρού Εθνικού και της UNICEF, έγραψε το μονόπρακτο “Καλά Χριστούγεννα Τσάρλι Μπράουν ή αλλιώς ο τοίχος ανάμεσα” με αφορμή τις προσωπικές ιστορίες ασυνόδευτων προσφύγων.
Το Αχ! Φαντάσματα είναι το πρώτο της βιβλίο. 

Αχ! Φαντάσματα

Τίτλος: Αχ! Φαντάσματα
Συγγραφέας: Σοφιάννα Θεοφάνους
Εικονογράφηση: Zafouko Yamamoto
Art Director: Στέλλα Δημητρακοπούλου
Επιμέλεια έκδοσης: Μαριάννα Ψύχαλου

Leave a Reply