ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40| ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά “Το έπος του ’40”.
Ο γνωστός συγγραφέας παρουσιάζει μέσα από ένα εύληπτο, λιτό και όμορφο κείμενο σε έμμετρο λόγο τις περιπέτειες του έπους του 1940, με χαριτωμένα στιχάκια, γραμμένα σε απλή γλώσσα, που εντυπώνονται αμέσως στη μνήμη των παιδιών και γίνονται ευκολότερα κατανοητά. Με άλλα λόγια, προσφέρει σε γονείς και εκπαιδευτικούς ένα φιλικό πλαίσιο για την έναρξη της διδασκαλίας της πρόσφατης ιστορίας, που ακριβώς επειδή είναι πρόσφατη παρουσιάζει συχνά δυσκολίες.
Στης Αλβανίας τα βουνά πολέμησε με ανδρεία,
σ’ όλους απέδειξε της ψυχής του την αξία.
Για την πατρίδα του ήξερε πως πολεμούσε,
ενάντια σ’ έναν εχθρό που αγέρωχα κοιτούσε
Την αφήγηση του Μανδηλαρά συμπληρώνουν η χιουμοριστική, πολύχρωμη, ελκυστική εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια, αλλά και επιπλέον πληροφορίες στο τέλος του βιβλίου για την καλύτερη κατανόηση των (ομολογουμένως δύσκολων στην κατανόηση από μικρά παιδιά) γεγονότων που ιστορούνται.
978-960-484-347-3s
Το βιβλίο αυτό, που εντάσσεται στη σειρά “Η πρώτη μου ιστορία”, είναι ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τη σχολική ύλη και τη γιορτή και να τα βοηθήσει να έρθουν λίγο πιο κοντά στα ιστορικά γεγονότα και στη ζωή των άγνωστων εκείνων στρατιωτών, των μεγάλων ηρώων που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
101340
Από την ίδια σειρά, ως συνέχεια του βιβλίου, κυκλοφορεί και “Η αντίσταση των Ελλήνων”.

Leave a Reply