ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

κλειδάριθμοςΤι ονειρεύονται σήμερα τα παιδιά; Τι έχουν ανάγκη από τον κόσμο των βιβλίων; Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος μιλούν πλέον και τη γλώσσα των παιδιών και μπαίνουν δυναμικά στο χώρο του παιδικού βιβλίου, με 30 βιβλία για το 2019. Όλες οι ιστορίες που επέλεξαν στέκονται κι αγκαλιάζουν θέματα που απασχολούν τα παιδιά σήμερα, όπως φυσικά απασχολούν και τους γονείς τους. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φιλία, την απώλεια, την ένταξη, τη διαφορετικότητα, τις συνεργασίες, την υγιεινή, τη μικροεπιθετικότητα, τη δυσλεξία, το χωρισμό της μαμάς και του μπαμπά…

86007-800x800
Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος προτείνουν βιβλία βραβευμένα κι επιλεγμένα από την παγκόσμια κι εγχώρια αγορά, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3+ και 9+ χρόνων και καταπιάνονται με συχνά συναισθηματικούς προβληματισμούς της παιδικής ηλικίας. Προσεκτικά διαλεγμένοι τίτλοι, με ζωντανές εικονογραφήσεις και κείμενα με ιδιαίτερο νόημα κι αξίες. Ιστορίες της παρέας, της φαντασίας, της ψυχής, της οικογένειας αλλά και της τεχνολογίας, των επιστημών με εικονογράφηση που μαγνητίζει το ενδιαφέρον και δίνει τροφή στη σκέψη μα και την αναζήτηση.

image description

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, με τη δραστηριοποίηση στις Εκδόσεις Παιδικού Βιβλίου και Παιδικής Λογοτεχνίας, στοχεύουν στο να συμβάλλουν στην ανάπτυξη γνωστικών εργαλείων των παιδιών, στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους, στην έκφραση, επικοινωνία, αναγνώριση, αποδοχή, στην ανακάλυψη του εαυτού τους και στη συνεργασία τους με την οικογένεια και τον περίγυρο. Είναι σημαντικό πως τα περισσότερα παιδικά βιβλία συνοδεύονται από σημείωμα γραμμένο από ομάδα έμπειρων παιδοψυχολόγων που απευθύνεται προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

86004-800x800

Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα  εικονογραφημένα βιβλία του εκδοτικού οίκου. Οι άνθρωποι του Κλειδάριθμου αναζήτησαν, με συγκεκριμένα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, συγγραφείς και συγγράμματα, μεταφράσεις, επιμέλειες, εικονογραφήσεις, όπως και μια συνολική αισθητική ανταπόκριση για κάθε βιβλίο. Επέλεξαν βιβλία με εκπαιδευτική ή ψυχαγωγική ουσιαστική αξία. Η βαθιά εμπειρία τους στις επιστημονικές και τεχνικές εκδόσεις, όπως και στη λογοτεχνία, με διαδρομή που φτάνει φέτος τα 34 έτη, τους επιτρέπει να δίνουν ποιοτική, απολαυστική αναγνωστική εμπειρία στο κοινό τους σε κάθε γύρισμα της σελίδας.

Κάθε βιβλίο φέρει στο οπισθόφυλλό του ένδειξη με το θέμα που πραγματεύεται και την ηλικία, στην οποία απευθύνεται.

86010-800x800

Η Μαργαρίτα Ζούλη, υπεύθυνη μάρκετινγκ στις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, μας μιλάει για το νέο αυτό εγχείρημα.

-Πες μας λίγα λόγια για τον εκδοτικό σας οίκο και την ιστορία του.

Ξεκινήσαμε το 1985 εκδίδοντας βιβλία πληροφορικής. Στη συνέχεια, έχοντας καθιερωθεί στο χώρο του ακαδημαϊκού και τεχνικού βιβλίου και έχοντας συμβάλλει αποφασιστικά στην καθιέρωση της ελληνικής ορολογίας Πληροφορικής, επεκταθήκαμε στην εκλαϊκευμένη επιστήμη, στην επιχειρηματικότητα, στην προσωπική βελτίωση, στο ευ ζην. Τα τελευταία χρόνια μπήκαμε δυναμικά και στο χώρο της λογοτεχνίας, παγκόσμιας και ελληνικής και ήδη πολλά βιβλία μας βρίσκονται στις λίστες των bestseller.

Το όραμά μας είναι διπλό: Να προσφέρουμε διαρκώς στους αναγνώστες μας μια ποιοτική και απολαυστική αναγνωστική εμπειρία αλλά και να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αύξησης του αναγνωστικού κοινού στην χώρα μας.

Η αξία που μας οδηγεί είναι ο σεβασμός στο χρόνο του κάθε αναγνώστη. Όταν υπάρχουν τόσα μέσα και επιλογές που ζητούν το χρόνο του καθενός μας, θέλουμε τα βιβλία μας να αξίζουν κάθε λεπτό που θα μας αφιερώσει ο κάθε αναγνώστης.

Για το λόγο αυτό, επιλέγουμε βιβλία που προσδίδουν αξία στον αναγνώστη – εκπαιδευτική, ψυχαγωγική. Με οδηγό την πολύχρονη πείρα μας στο ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα της μετάφρασης, της επιμέλειας, του χαρτιού αλλά και της αισθητικής του βιβλίου συνολικά.

86013-800x800

-Πώς και για ποιους λόγους αποφασίσατε να κάνετε άνοιγμα στην αγορά του παιδικού βιβλίου;

Στις αρχές του χρόνου κάναμε την είσοδό μας στον πολύ όμορφο κόσμο του παιδικού βιβλίου, μια αγορά η οποία απαιτεί ακόμη περισσότερη ευθύνη από την πλευρά του εκδότη. Για αυτό το λόγο, ήταν και είναι πολύ σημαντικό να μεταφέρουμε τις δεξιότητες που είχαμε αναπτύξει από τα πανεπιστημιακά συγγράμματα – επιλογή τίτλων με αξία για τον αναγνώστη, έμφαση στην ποιότητα της μετάφρασης και στην επιμέλεια, προσοχή στη λεπτομέρεια – στα παιδικά μας βιβλία. Ο κεντρικός μας στόχος είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη γνωστικών εργαλείων και δεξιοτήτων των παιδιών, στην αντιμετώπιση δύσκολων ζητημάτων και πάνω από όλα στην ψυχαγωγία τους!

Συνεργαστήκαμε με επιστημονικούς οργανισμούς όπως η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία και επιλέξαμε βιβλία με εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αξία, εικονογραφήσεις υψηλής αισθητικής και κείμενα με ιδιαίτερο νόημα. Είναι σημαντικό, πως τα περισσότερα παιδικά βιβλία μας συνοδεύονται από σημείωμα γραμμένο από ομάδα έμπειρων παιδοψυχολόγων που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και τους ενημερώνει για το πώς μπορούν να διαβάσουν το βιβλίο στα παιδιά και να τους μιλήσουν για το θέμα που πραγματεύεται.

86008-800x800

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου τίτλος από τους παιδικούς;

Τι δύσκολη ερώτηση! Αγαπώ πολύ τη σειρά με ήρωες το Νικ και την Τέσλα, τα αδέρφια που λύνουν μυστήρια και σκαρφίζονται πρωτότυπες κατασκευές με βάση τις αρχές της ρομποτικής. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Μικρός Έλιοτ, ένας πολύ γλυκός και διαφορετικός πουά ελέφαντας.

Είμαι όμως παράλληλα και  πολύ περήφανη που εκδίδουμε τα βιβλία της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, προσφέροντας τη γνώση και την εμπειρία παγκοσμίως αναγνωρισμένων ειδικών στην ελληνική γλώσσα.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

-Ο Κλειδάριθμος φιλοξενεί και βιβλία για ενήλικες που αφορούν στη σχέση γονέων και παιδιών. Γιατί πιστεύεις ότι οι γονείς αναζητούν «εγχειρίδια» ανατροφής;

Σήμερα οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες για τους νέους γονείς είναι τεράστιες, τόσο από τους ίδιους όσο και από το περιβάλλον τους. Ενώ υπάρχει η πεποίθηση ότι το να είσαι γονέας είναι ένα ένστικτο, οι νέοι γονείς βομβαρδίζονται από “πρέπει”, αντικρουόμενες απόψεις, και συχνά υφίστανται κριτική από τους γύρω τους. Έτσι, νιώθουν αβεβαιότητα και συχνά αμφισβητούν τους ίδιους τους εαυτούς και τις ικανότητές του ως γονείς.

Ο σκοπός των βιβλίων για γονείς δεν είναι να αποτελέσουν ένα “εγχειρίδιο” ανατροφής με την ακριβή έννοια του όρου – άλλωστε το να μεγαλώνεις παιδιά δεν γίνεται ποτέ “by the book”. Τα βιβλία αυτά προσφέρουν εργαλεία και πρακτικές συμβουλές, τα οποία σκοπό έχουν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους ως γονείς, να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν δύσκολες καταστάσεις αλλά και να συνυπάρξουν ή να αλλάξουν τις πεποιθήσεις τους.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι όλα τα βιβλία μας είναι γραμμένα από ειδικούς επιστήμονες – ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, ακαδημαϊκούς – με μεγάλη εμπειρία στο κάθε αντικείμενο. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενο των βιβλίων μας είναι έγκυρο και θα βοηθήσει πραγματικά τους αναγνώστες.

Δείτε όλους τους τίτλους εδώ