ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΦΟΝΣ

Οι Εκδόσεις Μάρτης μας συστήνουν ένα νέο ήρωα, τον Άλφονς, της Gunilla Bergström. Ο Άλφονς θεωρείται σήμερα κλασικό έργο της παιδικής λογοτεχνίας. Από την πρώτη έκδοση, το 1972, έχουν εκδοθεί περίπου 30 ιστορίες του. Συχνά πρόκειται για μικρά καθημερινά επεισόδια, όπου το παιδί αντιμετωπίζεται πάντα με σοβαρότητα. Το χιούμορ και η φαντασία μέσα στην πραγματικότητα είναι βασικά στοιχεία των ιστοριών της Bergström. Ο Άλφονς έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 32 γλώσσες και συνεχώς τυπώνονται νέες εκδόσεις. Μόνο στη Σουηδία έχουν κυκλοφορήσει περίπου
πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.

Martis_Aja Baja

Όταν οι μπαμπάδες θέλουν να ηρεμήσουν, δεν τους νοιάζει και τόσο τι κάνουν τα παιδιά. Σήμερα είναι μια τέτοια μέρα. Ο μπαμπάς διαβάζει εφημερίδα. «Να πάρω το κουτί με τα εργαλεία;» τον παρακαλεί ο Άλφονς. «Μμμ!» λέει ο μπαμπάς. «Να προσέχεις όμως το πριόνι!»

Ο Άλφονς μερικές φορές είναι ζωηρός κι άλλες ήσυχος. Απόψε είναι ζωηρός επειδή δεν θέλει να κοιμηθεί. «Μπαμπά, θα μου διαβάσεις ένα παραμύθι;», τον παρακαλεί.

Martis_GodNatt Alfons

Ελάτε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Ευριπίδη στην Κηφισιά για να γνωρίσετε από κοντά τους ήρωες των βιβλίων Καληνύχτα, Άλφονς! και Άπαπα, Άλφονς!, μέσα από θεατρικό παιχνίδι!

Είσοδος ελεύθερη

Ευριπίδης στην Κηφισιά 
Κηφισίας 310,
210 807579

Leave a Reply