ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ 49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Ζαππείου, ο αγαπημένος θεσμός του φθινοπώρου, επιστρέφει από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου με την 49η διοργάνωση μετά την περσινή του αναβολή λόγω της πανδημίας. Το φετινό επίσημο αφιέρωμα του φεστιβάλ επικεντρώνεται στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, περιλαμβάνοντας πολλές σχετικές υποενότητες.  Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος και σε συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα, με φόντο τα χιλιάδες βιβλία. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο πολιτιστικό Φεστιβάλ. Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου της 49ης διοργάνωσης κοσμεί ένα από τα έργα του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Χρήστου Αντωναρόπουλου. Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου ξεκινά από τις 3 και διαρκεί μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Οι διοργανωτές περιμένουν τους επισκέπτες καθημερινά για να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα, με την ελπίδα «ο πνευματικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, η διαρκής προσφορά όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την ανάδειξη του βιβλίου αλλά, κυρίως, η υποστήριξη των φίλων αναγνωστών, να τονώσουν την αξία της φιλαγνωσίας».

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Ζαππείου είναι μια διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β), της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00, Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Leave a Reply