ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ CRYSTAL MOUNTAIN HOTEL

f7529150-a3e4-4d7a-8373-cce291a5627dΤα σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου στο Crystal Mountain Hotel γίνονται η τέλεια αφορμή να δραπετεύσετε από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να αναζωογονηθείτε με στιγμές οικογενειακής ξεγνοιασιάς! Κυνήγι θησαυρού, μαθήματα ζαχαροπλαστικής, survivor games, δημιουργικές κατασκευές και βραδιές κινηματογράφου είναι μερικά από όλα όσα έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι του ξενοδοχείου, ώστε να γνωρίσουν οι μικροί μας επισκέπτες τον παραμυθένιο τόπο του κρυστάλλινου βουνού!

f78c6f0c-b50d-44f6-8cf1-24739c8d571c

Γιορτή της Τσιγαρίθρας

8-10 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την παράδοση, τα παλαιότερα χρόνια όπου τίποτα δεν πήγαινε χαμένο, οι Ανωχωρίτες είχαν μηχανευτεί έναν έξυπνο και μοναδικό τρόπο να εκμεταλλεύονται κάθε μέρος του χοιρινού. Έτσι, ως και σήμερα, κρατούν το χοντρό στρώμα λίπους από το δέρμα του απ’ το οποίο αφαιρούν την επιδερμίδα. Στη συνέχεια κόβουν το λίπος με το κρέας σε μικρά κομμάτια και το λιώνουν σε ένα καζάνι. Αφού αφαιρούν το ρευστό λίπος μένει ένα ξεροψημένο εξωτερικά, αλλά πολύ τρυφερό εσωτερικά, μικρό κομμάτι κρέατος. Έτσι γεννιούνται οι περίφημες τσιγαρίθρες, ή τσιγαρίδες, αγαπημένος μεζές μικρών και μεγάλων!

Επισκεφτείτε το γραφικό χωριό μας το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου και βιώστε από κοντά το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου το παραδοσιακό έθιμο της Τσιγαρίθρας: μια ξεχωριστή ρουμελιώτικη γιορτή που μας μαθαίνει την ορεσίβια φιλοξενία, με φόντο το ελατόδασος των Κραβάρων!

Όλο το χωριό συναθροίζεται στην πλατεία από τις 11 το πρωί, και με μουσική και γλέντι ξεκινούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία της Τσιγαρίθρας. Πρόκειται για τραγανούς χοιρινούς μεζέδες που σερβίρουν οι Ανωχωρίτες μαζί με μπομπότα, ψητά λουκάνικα, τραχανά και κρασί. Ντόπιοι και επισκέπτες γλεντούν όλοι μαζί και απολαμβάνουν τα τοπικά εδέσματα.

Crystal Mountain Hotel

Crystal Mountain Hotel

Άνω Χώρα, Αιτωλοακαρνανία, 300 23

Για πληροφορίες και κρατήσεις 26340 41555 & 210 5231083

www.crystalmountain.gr

[email protected]

Leave a Reply