ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

χαλβάς σιμιγδαλένιοςΟ χαλβάς σιμιγδαλένιος είναι ένα κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες, ιδιαίτερα αγαπητό κατά τη νηστεία. Καβουρντίστε το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά όμορφο χρώμα.

Για 12 μερίδες θα χρειαστείτε:

1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
2+1/2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
½ φλ. σταφίδα κορινθιακή
½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 κ.σ. κανέλα
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη κανέλας, τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά τον χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν ξεφορμάρουμε.

Leave a Reply