ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Taramokeftedes (2)Μπαίνουμε σιγά σιγά σε σαρακοστιανό μουντ με μια υπέροχη συνταγή για ταραμοκεφτέδες, ιδανικούς για το καθαροδευτεριάτικο τραπέζι, αλλά και για όλη την περίοδο της νηστείας.

Σκεύη/συσκευές: μπολ, τηγάνι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Μερίδες: 15-18 ταραμοκεφτέδες

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά για τους ταραμοκεφτέδες:

  • 200 γρ. ταραμά
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, μουλιασμένη, στραγγισμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. Φαρίν Απ 

Υλικά για το τηγάνισμα:

  • 4-5 κ.σ. Φαρίν Απ
  • σπορέλαιο ή/και ελαιόλαδο

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • φρεσκοκομμένο λεμόνι, σε τέταρτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

1)  Σε μπολ ανακατεύουμε τον ταραμά με το χυμό λεμονιού, με πιρούνι, για να μαλακώσει ο ταραμάς.

2) Προσθέτουμε το μουλιασμένο ψωμί, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το Φαρίν Απ και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

3) Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

4) Ανακατεύουμε λίγο ακόμα το μείγμα και πλάθουμε ισομεγέθη κεφτεδάκια.

5) Βάζουμε το Φαρίν Απ (για τηγάνισμα) σε πιάτο και περνάμε τους κεφτέδες να καλυφθούν γύρω-γύρω.

6) Ζεσταίνουμε καλά μπόλικο σπορέλαιο σε τηγάνι (ή μισή ποσότητα σπορέλαιο-μισή ελαιόλαδο) και τηγανίζουμε τους ταραμοκεφτέδες σε δόσεις, για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.

7) Ακουμπάμε τους τηγανισμένους ταραμοκεφτέδες σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

8) Σερβίρουμε τους ταραμοκεφτέδες ζεστούς με λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

Credits

Recipe | Food Styling: Madame Ginger

Photos: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Production Manager: Άννα Χαλικιά