#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: EASY BAKE ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

σπιτικές μπάρες δημητριακώνΚάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει Easy Bake σπιτικές μπάρες δημητριακών με 2 σοκολάτες.  

Σκεύη/συσκευές: ταψί φούρνου με βάση 27Χ21 εκ., ανοξείδωτο μπολ, μικρή κατσαρόλα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά

Μερίδες: 18 μπάρες

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά:

  • 500 γρ. μείγμα Easy Bake Μπάρες Δημητριακών
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
  • 150 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί με βάση 27Χ21 εκ. Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα, διαλύοντας τυχόν συσσωματώσεις.

2) Μετά το πιέζουμε καλά, με την παλάμη μας ή μια σπάτουλα, ώστε να μην έχει κενά.

3) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (με αέρα) για 8-10 λεπτά.

4) Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος (σε 18 μέρη), πριν κρυώσει.

5) Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.

6) Βάζουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε ανοξείδωτο μπολ και την λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή τοποθετούμε το μπολ πάνω από μικρή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει). Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να είναι τελείως λείο.

7) Βουτάμε τις μισές μπάρες στην σοκολάτα και τις ακουμπάμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα για να κρυώσουν και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

8) Βάζουμε την λευκή κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε ανοξείδωτο μπολ και την λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο (μπεν μαρί). Βουτάμε τις υπόλοιπες μπάρες στην λευκή σοκολάτα και τις ακουμπάμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.

9) Για να στερεοποιηθούν οι σοκολάτες πιο γρήγορα βάζουμε τις μπάρες στο ψυγείο. Τους θερμότερους μήνες (Άνοιξη & Καλοκαίρι) φυλάμε τις σπιτικές μπάρες δημητριακών σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο.

easy-bake-NEW-01

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr 

Leave a Reply